Læsetid: 2 min.

Kunstkredsen Gladsaxelisten

1. oktober 1998

Kommunalt kunstnerkollektiv fra Rådhus Allé i Søborg er med i opløbet

KONKURRENCE
I Gladsaxe findes en flittig og engageret kunstkreds, hvor entusiastiske samlere mødes om en fælles interesse for forvaltningskunsten. Kredsen bærer navnet Gladsaxelisten.
I tirsdagsavisen var vi glade for at kunne præsentere værket Den Trynede Bureaukrat, der venligst var stillet til rådighed af kunstsamleren John Damm Sørensen, Gladsaxelisten.
Dagens værk, Det har vist sig..., er indsendt af Kurt Loftkjær, endnu et aktivt medlem i Gladsaxe-kunstkredsen.
Det har vist sig... er skabt i et spændende samspil mellem kommunaldirektør, cand. scient. pol. Marius Ibsen, byplanchef, cand. polyt. Henrik Elming og sagsbehandleren, arkitekt Karin Ege i efteråret 1995.
Øverste del af værket er et ganske kategorisk svar på en anmodning om aktindsigt i en sag om et lavprisvarehus i Gladsaxe Kommune. Det kan vel ikke kaldes et egentligt afslag, men kommunen fastslår, at der simpelt hen ikke er noget som helst at søge akt-indsigt i.
Som for at lægge vægt bag ordene tilføjer kunstnerkollektivet fra Rådhus Allé i Søborg: "Ovenstående udgør det fyldestgørende skriftlige svar, det er muligt at give på alle Deres spørgsmål."
En formulering, der lader skinne igennem, at kunstnerne tidligere har korresponderet med Kurt Loftkjær.
Men den slags får ikke en erfaren samler til at tabe modet, når han har fået færten af et stykke forvaltningskunst. Han går til Tilsynsrådet, som således også bør krediteres for en aktiv rolle i tilblivelsen af Det har vist sig...
Seks uger efter værkets påbegyndelse bliver det så - fejende flot - afsluttet med beskeden om, at Tilsynsrådets interesse for sagen har fået de kommunale embedsmænd til at foretage "en nøjere gennemgang af kommunens arkiver". Her kommer så den elegante vending, som nærmest en passant drysses ned i kunstværket, og som har givet det navn: "...og det har vist sig, at der foreligger en skriftlig bekræftelse fra Bilka samt en mødenotat".
For det tilfældes skyld, at nogen skulle få den tanke, at sagsbehandleren i første omgang har foretaget en mindre nøje gennemgang af arkiverne, tilføjes gådefuldt: "Dokumenterne fandtes ikke i byplanafdelingens arkiv på det tidspunkt, hvor De anmodede om aktindsigt, hvilket vi beklager."
Hvor de så har fandtes, ligger det åbenbart uden for værkets ramme at røbe.
Kurt Loftkjær deltager med Det har vist sig... i opløbet om klassikeren Regeringserklæring af 1968 af Hilmar Baunsgaard m.fl. fra den aktuelle forvaltningskunst-udstilling på Galerie Asbæk i København.

Bidrag sendes til:

Information
Postboks 188
1006 København K
Mærk kuverten:
"Forvaltningskunst"

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her