Læsetid: 1 min.

Lovtiltag

7. oktober 1998

Alle dopingstoffer skal forbydes
*Sommerens doping-skandale under cykelløbet Tour de France er baggrunden for, at sundhedsminister Carsten Koch (S) vil sikre sig lovhjemmel til at forbyde nye doping-stoffer, efterhånden som de udvikles.

Det skal koste at gå på biblioteket
*Regeringen lægger op til brugerbetaling på landets biblioteker for særlige ydelser - i første omgang eventuelt på forsøgsbasis. Det sker samtidig med, at alle biblioteker fra år 2000 skal tilbyde CD, video, CD-rom, Internet og andre nye medier. Samtidig overvejer regeringen, om der skal laves regler, der udligner de store forskelle, der er på de enkelte kommuners serviceniveau når det gælder de nye medier.

Alle nationaliteter får lov at køre taxi
*Trafikminister Sonja Mikkelsen (S) vil ændre regeringens omstridte taxilov, som kræver, at kun statsborgere kan drive virksomhed som taxivognmand. Kravet erstattes i stedet af kvalitative krav om uddannelse med videre, hedder det i forslaget.
Lovændringen kommer efter, at en gruppe vrede vognmænd, organiseret i Taxa Union Danmark, har stævnet Trafikministeriet ved Vestre Landsret i Viborg, fordi de mener, at taxiloven er diskriminerende.

Bøsser og lesbiske får bedre forhold
*Regeringen vil gøre det lettere for bøsser og lesbiske at indgå registreret partnerskab. Justitsminister Frank Jensen foreslår, at det ikke længere skal være et krav, at mindst en af parterne har bopæl i Danmark og er dansk statsborger.
Statsborgere fra Norge, Island, Sverige og Holland, der har nogenlunde samme love om registrede partnerskab, skal sidestilles med danske statsborgere i relation til indgåelse af registreret partnerskab.

Regnskaber i euro og kroner
*Når den fælles EU-møntenhed, euroen træder i kraft fra nytår, vil regeringen give danske aktie- og anpartsselskaber mulighed for at aflægge regnskaber og udstede kapital i euro.
Danmark står uden for den fælles mønt, men det påvirker dansk lovgivning, og derfor fremsætter økonomiminister Marianne Jelved senere på måneden et lovforslag om euroen.
Foruden Danmark står Sverige, Grækenland og Storbritannien uden for den fælles mønt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her