Læsetid: 1 min.

Mere u-landskunst

27. oktober 1998

Visionerne fra Images of Afrikca videreføres for 42 mio. kr. over tre år via nyt center

KULTUR
Udviklingsminister Poul Nielson forestår i dag den officielle åbning af DCCD, det nye danske Center for Kultursamarbejde med Udviklingslandene. DCCD er oprettet som et forretningsudvalg under Det Lange Udvalg - Udenrigs-, Undervisnings- og Kulturministeriets samarbejdsudvalg om kulturelt samarbejde med u-landene - og skal være et ressourcecenter for kultursamarbejde med den tredje verden, hvor såvel medierne som interessenter i u-landsmiljøet kan hente information og få støtte.
Formålet er at støtte kulturen i u-landene og præsentere kunst og kultur fra Asien, Afrika og Latinamerika i Danmark.

Kulturudveksling
DCCD har i alt 42 mio. kr. at gøre godt med over de kommende tre år. Heraf en pulje på 8,5 mio. kr. hvert år, som er øremærket til støtte af kulturudvekslingsprojekter herhjemme eller i u-landene. Denne støtte blev tidligere uddelt af Det Lange Udvalg, men med oprettelsen af
DCCD har kulturen fået en mere synlig plads i den danske u-landsbistand, siger Connie Hedegaard, der er formand for DCCD's forretningsudvalg.
Og centerleder Olaf Gerlach Hansen m.fl. må formodes at have erfaringsgrundlaget i orden, idet der er et vist sammenfald mellem DCCD's faste stab og folkene bag Images of Africa-festivalerne i Danmark i 91, 93 og 96.moh

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her