Læsetid: 2 min.

Rokoko og champagne

1. oktober 1998

En broget blanding af et købestærkt københavnsk bourgeosi og rundryggede rokokointeresserede auktions-entusiaster frekventerede i går Bruun Rasmussens lokaler i Bredgade, da auktionshuset holdt reception i anledning af sit 50 års jubilæum.
Den distingverede ældre liebhaver på billedet lod sig for en kort bemærkning synke ned i effekt nr. 651, en rokokoarmstol af guldstafferet, mørkpolstret bøgetræ med balusterformet ryg fra det 18. århundrede, vurderet til 15.000 kroner.
"Hvis jeg sad lidt og hvilede mig her, kunne det jo være, at jeg fik kræfterne tilbage," sagde hun. Ti minutter senere blev hun set i en signeret Louis XV Bergere-stol i nøddetræ med blomster- og bladværk til 50.000 kr.
Mens hattedamer i grønne Chanel spadseredragter og guldtasker fra Gucci fulgte strømmen og den røde løber mod et dybhavsorienteret tagselvbord med røde og hvide vine i et telt med lysekrone (ikke til salg) i baghaven, spillede en til lejligheden hyret pianist Errol Garners stemningsfulde "Misty" på P.H.'s smukke 1931-klassiker "Mira Flyglet" i sortbejdset træ og forkromet stål og en nodeholder af plexiglas, vurderet til små 150.000 kr.
På 1. sal kunne spidse ører overhøre antikverede inderkredssamtaler om nr. 601, en fransk 17,25 karat brilliantring til 3,5 mill., som efter sigende skulle have tilhørt Kardinal Mazarin og Louis XIV, der jo havde en svaghed for smukke ædelstene.
Eller selvfølgelig om effekt nr. 1.253, en flaske ualmindelig exceptionel Heidseich Champagne, årgang 1907, til 25.000, der helst skal lagres i koldt, mørkt vand.
Hvilket må siges at være et held: Den har ligget på bunden af den Botniske Bugt siden 1916, da det gode skib "Jönköping" kom på tværs af den tyske ubåd U22.
Og så var der selvfølgelig den almindelige connaisseur-snak: "Goddag, vi kender vist hinanden fra Skolegade og forskellige loppetorve. Jeg tænkte, at det var på tide, at vi fik hilst på hinanden."
"Ja, Stuer Lauridsens Auktioner i skolegade lukker. "
"Nej, fru Stuer Lauridsen gider ikke mere. Hun skal lave regnskaber, prisfastsætte og hænge op. Det gider hun ikke mere. Og det forstår man jo godt."os

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her