Læsetid: 4 min.

Ros til Ekstra Bladet

10. oktober 1998

EGENTLIG BURDE denne leder have stået på forsiden, da dens emne for nærværende avis er hot cool: Bladet med det beskedne navn Ekstra Bladet skal have ros.
Brændende varm en iskage er det, der her skal overrækkes. Med flødeskum og syltetøj og en negerbolle oveni.
Alligevel har Informations chefredaktion skønnet, forsidelederens emne taget i betragtning, at kræmmerhusuddelingen bør afvikles på bagsiden. At Ekstra Bladet i overensstemmelse med sit velkendte ydmyge væsen utvivlsomt vil have fuld forståelse for denne disposition må imidlertid ikke fordunkle det storslåede, rent ud beundringsværdige, bladet har begået i denne uge: Det har slagtet Timm og Gordon.
I sig selv en præstation.
Men Ekstra Bladet har slagtet så mange mennesker gennem tiderne, at det ikke engang berettiger til en sodavandsispind.
Nej, Ekstra Bladet har slagtet Tim og Gordon, fordi de, som bladet harmdirrende skriver på forsiden, "narrer seerne".
Så er det, at vi må råbe: Ismand!
Har man hørt magen: Mennesker, der narrer seerne!
Godt vi har Ekstra Bladet til at afsløre den slags.

KUN EKSTRA BLADET selv har episk patos til at berette bedriften, som den fortjener at komme til også Informations læseres kundskab:
"Danmarks Radios topledelse gjorde i går morges kort proces med Underholdningsafdelingen og de to kendte skuespillere Timm Vladimir og Gordon Kennedy. Bare tre timer efter at Ekstra Bladet var på gaden med afsløringen af målrettet redaktionel svindel i det ambitiøse quizprogram 'Tab og Vind med Gordon og Timm' blev programmet slagtet. De tre resterende udsendelser til en produktionspris af mindst én million kroner pr. gang, der skulle sendes hver fredag resten af måneden, er med øjeblikkelig virkning blevet stoppet. Samtidig kan de ansvarlige ledere ledere i Underholdningsafdelingen se frem til at skulle forklare sig for TV-byens øverste ledelse. TV-ledelsen er vred, og de ansvarlige medarbejdere kan se frem til skideballer."
Målrettet redaktionel svindel i et ambitiøst program til mindst én million kroner pr. gang i den bedste sendetid på Danmarks licensbetalte public service virksomhed. Det har Ekstra Bladet afsløret.
Nu har Informations læsere virkelig krav på at få at vide, hvad svindlen er gået ud på.

SAGERNE - for der er mindst to - drejer sig dels om en hvid T-shirt i en fotokopieringsmaskine dels om en brændt tissemand. (Nej, tag det bare roligt kære læser, det har intet at gøre med præsidenten for Amerikas Forenede Stater).
Af hensyn til de ganske få læsere af Information, der ikke er synderlig bekendte med de kendte skuespillere Timm Vladimir og Gordon Kennedy og deres ambitiøse program, skal kort forudskikkes, at programet servicerer publikum på den måde, at publikum skriver ind og fortæller, hvor dumt det er, og de dummeste dumheder får det så lov til at genfortælle for åben skærm, mens alle de andre dumme vrider sig af grin. Kan den, eller de, udvalgte dumme derefter gætte nogle dumme spørgsmål, vanker der 11.200 kroner i præmie.
Hvis dét ikke er morsomt i Danmarks Radios bedste sendetid, så er det - noget andet, for i denne forbindelse er det nemlig løgn alt sammen.
Har Ekstra Bladet afsløret.

TAG NU DEN UNGE kvinde, der for åben skærm indrømmede, at hun engang havde proppet en hvid T-shirt ind i sin mands fotokopieringsmaskine, fordi hun ville påtrykke et billede af den engelske pige-gruppe Spice-Girls, så har Ekstra Bladet "afdækket", som det selv kalder det, at det slet ikke var den unge kvinde, men en hyret professionel fra modelbureauet J.S. Model/Statist Booking.
Model/statisten fik ikke engang lov at beholde de 11.200 kroner, men blev spist af med et sølle statisthonorar på 300 kroner.

REFERATET af det andet eksempel på målrettet redaktionel svindel kan via Ekstra Bladet overlades til UHA-chefen Peter Herforth selv:
"Jo, en ung hustru skulle gøre det hyggeligt for sin ægtemand og havde tændt stearinlys over det hele. Men desværre kom manden til at brænde sig på tissemanden, så der kom ikke noget ud af det."
Er det ikke public service, er det i hvert fald hjemmeservice. Men skandalen er, at også dén udsendelse narrede seerne, for det var slet ikke den rigtige unge hustru og den rigtige tissemand, men et par hyrede skuespillere, der gjorde sig dumme for åben skærm og de andre dumme.
Som Ekstra Bladet skriver: "Den højprofessionelle underholdningsafdeling i den ærværdige statsinstitution har begået lusk og er blevet afsløret som svindlere."
Godt vi har Ekstra Bladet.

AF HANS FLEMMING KRAGH'S tv-anmeldelse i det triumferende afdækkerblad fremgår, at UHA-chefen overraskende har erkendt: "Jeg tror, man skal være ærlig over for seerne". "Og det er jo rart," tilføjer Kragh, "hvis DR nu vil følge det princip. I så fald må der være nogle programmer, som bliver stoppet i den kommende tid."
For eksempel det narrespil, der går under betegnelsen "modsætninger i dansk politik". For en simpel afdækning dækker det program over, at spin-doctor Billy Adamsen underhåndsaftaler med spin-doctor Adam Billigsen nogle foregivne modsætninger mellem (Nyrup) Rasmussen og (Fogh) Rasmussen. Bare for at holde vælgerne underholdt med lidt tab og vind public service. Bedre eller dårligere end Timm og Gordon må tv-anmelderne (herunder valgforskerne) afgøre.el

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her