Læsetid: 4 min.

Fast arbejde - hjemmefra

17. november 1998

Jim Møller er en af Danmarks cirka 10.000 tele-arbejdere, der indimellem arbejder fra skrivebordet derhjemme. Et par dage om ugen

Jim Møller sparer tid. En dag om ugen lader han være med at tage på arbejde. I stedet skifter han sit faste skrivebord i Herning-virksomheden Excel Data ud med arbejdspladsen i hjemmet. Det giver ham bedre tid til familien og arbejdsro, siger han.
"Det var på eget initiativ, jeg begyndte at arbejde hjemme. Mit mindste barn havde kolik, så der var så meget at se til derhjemme, at jeg besluttede mig for at tage arbejde med hjem en gang imellem."
"Mit arbejde går ud på at videreudvikle et program til ledelsesinformation, så der er ikke den store forskel på, om jeg udfører arbejdet hjemme eller på arbejdspladsen."
"Vi har to små børn, og selvom kolikken er overstået, så er der nok at gøre i det daglige. Derfor benytter jeg mig af at være hjemme hele dagen eller tager tidligere hjem. Når børnene så er lagt i seng, kan jeg gøre tingene færdige om aftenen."
"Så da virksomheden for halvandet år siden åbnede op for, at medarbejderne kunne arbejde hjemme noget af tiden, havde jeg og et par af kollegerne allerede været i gang et stykke tid på eget initiativ."
"Vi var nok medvirkende til, at muligheden blev gjort permanent for alle."
"Men det gav også et ekstra skub, at loven blev ændret, så vi ikke skulle beskattes af den pc´er, som virksomheden stillede til rådighed."

Arbejdet fordeles
"Nu arbejder jeg hjemme en halv til en hel dag om ugen. Vi bor ude på landet, og vi har kun én bil, så for at få det til at passe sammen, kører jeg nogle gange hjem midt på dagen for at hente min søn, der er i dagpleje om formiddagen. Så arbejder jeg hjemme resten af dagen."
"Men min kone går også hjemme for tiden, fordi hun er gravid, og så holder vi også børnene hjemme. For hende er det rart at blive aflastet lidt i løbet af dagen, så jeg tilrettelægger mit arbejde efter rytmen derhjemme."
"Jeg holder nogenlunde styr på, hvor mange timer jeg arbejder, men ellers kan jeg fordele arbejdet over flere perioder i løbet af dagen og aftenen. Og selvfølgelig tæller jeg kun de effektive timer."

Arbejdsro
"Når jeg sidder ved computeren og skal løse nogle meget komplicerede opgaver, så er det en fordel at arbejde hjemme om aftenen, når børnene er lagt i seng."
"Nogle gange kan jeg også aftale med min kone, at jeg i en periode midt på dagen ikke må forstyrres af børnene, og så er jeg mere effektiv end på arbejdet."
"Der kan jeg ikke få den samme ro, for der kommer hele tiden nogen ind og spørger om noget, så arbejdet bliver afbrudt."
"Hjemme er det selvfølgelig ikke altid lige smart, at jeg arbejder om aftenen, når min kone og jeg endelig har fred til at være sammen. Men det er nu heller ikke hver dag, at jeg tager arbejde med hjem."

Ulemper findes
"De daglige gøremål kan heller ikke undgå at gribe ind i arbejdet, når jeg sidder hjemme, for når jeg holder pause for at få en kop kaffe eller skal ud og have frokost, så er børnene der jo. Og så bruger jeg selvfølgelig noget tid sammen med dem, selvom jeg egentlig er på arbejde."
"Det kan også ske, at jeg skal have fat i noget materiale eller nogle informationer, som ligger i en mappe inde på kontoret. Så jeg har ikke altid adgang til al den information, jeg har brug for, til at gøre opgaven færdig. Så må jeg gå i gang med noget andet."
"Og hvis jeg gerne ville spørge en af kollegerne om noget, er det også lidt svært, når jeg sidder hjemme. Vi kan selvfølgelig sende e-mails til hinanden, men det opfylder ikke helt behovet."

Den sociale kontakt
"Hvis jeg sad hjemme alt for meget, ville jeg også miste den sociale kontakt, men når det ikke er fire dage om ugen, jeg er væk fra arbejdspladsen, så føler jeg ikke, det er et problem. Og det er også derfor, jeg kun er hjemme en halv til en hel dag om ugen, for jeg vil gerne ind og være en del af det sociale miljø, der er på arbejdspladsen."
"Fordelen ved at tage derind er også, at jeg ikke har et ansvar overfor børnene, som jeg har, når jeg sidder og arbejder herhjemme. Det har jeg selvfølgelig ikke derinde."

Signalerer tillid
"Der har altid været et godt klima både kolleger og ledelse imellem. Vi har altid haft det godt, men muligheden for hjemmearbejde er jo en god ting at få oveni."
"Tilbuddet viser, at de stoler på mig, og det signalerer, at de mener, jeg er en ansvarlig medarbejder, som kan håndtere anvaret ved at sidde hjemme."
"Virksomheden får til gengæld en maksimal udnyttelse af min arbejdskraft, fordi jeg reelt arbejder flere timer og er mere effektiv, når jeg har fred til at sidde hjemme og arbejde. Uden hjemmearbejdspladsen ville jeg skulle før hjem og hjælpe til i familien."
"Men jeg sparer også en halv times transport, hvis jeg bliver hjemme, og det gør, at jeg kan arbejde mere, end jeg ellers kunne."

Gør en forskel
"Jeg føler mig lidt mere fri, og det gør en forskel i familielivet. Hvis nu der er en af børnene, der falder og slår sig, så er der en ekstra til at hjælpe."
"Lige nu er vi også i gang med at få renoveret nogle ting derhjemme, og så er det rart at være tæt på det, der sker, når der er håndværkere i huset. Familien vil gerne have, at jeg udnytter ordningen mere, end jeg gør, for det gør da en forskel, at jeg kan være i nærheden."

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu