Læsetid: 2 min.

K'nyt

12. november 1998

Nye planer for Det kgl. Teater
*Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) har bedt Skov- og Naturstyrelsen om at undersøge mulighederne for en delvis nedrivelse af Grøns Pakhus på Holmens Kanal. Formålet: En udvidelse af Det kgl. Teater på Hafnia-grunden. Nu protesterer det københavnske arkitektfirma Niels Brøns Aps. Tegnestuen restaurerede for syv år siden Grøns Pakhus for 70-80 millioner kroner, og nu frygter direktør Niels Brøns, at kun facaden får lov at stå tilbage. Det er urimeligt af flere grunde, mener han. "Huset er et af de fornemste eksempler på den historicistiske periode fra midten af forrige århundrede. Det er tegnet af arkitekten J. D. Herholdt, som også stod bag Studenterforeningen, Universitetsbiblioteket i Fiolstræde og den første Nationalbank," siger han til Politiken. Grøns Pakhus danner skole for meget af det byggeri, der senere er foregået i København, og det ville være synd og skam, hvis det skulle rives ned for at skabe plads til en udvidelse af Det kgl. Teater på et sted, hvor der i bund og grund ikke er plads, mener Niels Brøns.

DR klar med afløseren for Taxa
*Selv om den succesfulde tv-serie "Taxa" er planlagt til at fortsætte frem til årtusindeskiftet, er Danmarks Radio allerede nu klar med afløseren: Drabsholdet. Den nye serie er udviklet i et samarbejde mellem DR's dramaafdeling og forfatteren Peter Thorsboe. Drabsholdet kommer til at handle om en gruppe kriminalfolk, der i hvert afsnit opklarer nye forbrydelser. Optagelserne begynder år 2000, de første afsnit sendes i det første efterår i næste årtusinde.

H. C. Andersen-breve til Odense
*På Bruun Rasmussens bogaktion tirsdag bød og fik Odense Bys Museer fire breve fra H.C. Andersen sendt til familien Melchior. Andersen skriver fra herregården Glorup i 1869, fra Paris i 1870, året for Pariserkommunen, fra Hotel d'Angleterre i maj 1871 og endelig fra Petershøi ved Klampenborg 1871. Museet bød i alt 53.000, vurderingen lød på 60.000 kroner. Et dokument med universitets-kvæstor Ludvig Holbergs underskrift 1748 gik for 23.000 kroner.

Husk paraply til spadsereturen
*Det er en god idé at tage paraply med på spadsereturen, for det regner med terninger for tiden. Det hævder seneste nummer af poesi-tidskriftet Øverste Kirurgiske, hvori digteren Peter Jacobsen advarer om, at det gør forbandet ondt af at blive ramt af en 4-er. Øverste Kirurgiskes novembernummer rummer, foruden de sædvanlige patologiske lyriknyheder, bl. a. en sektion med digte af klassikeren Arthur Rimbaud.

Tjek virkeligheden
*Amerikanske medieforbrugere har nåets selvransagelsens stund efter mediestormen omkring Starr-reportens frigivelse på Internettet. Det mener den amerikanske Web Development Fund (WDF), som har startet hjemmesiden Reality Check, der er tænkt som en brugerstyret modgift mod mediernes besættelse af enkeltsager, som f.eks. den om Monica Lewinsky. Ifølge Marc Weiss fra WDF er den offentlige debat på Internettet, med et begreb hentet fra en roman af H.G. Wells, blevet en Den-Usynlige-Mand kultur, hvor nyheder og kommentarer behandles efter drive-in princippet.
Reality Check (www.realitycheck.com) skal danne modvægt ved at være et bindende diskussionsforum - deltagerne delegeres ud i mindre grupper og optages kun, hvis de forpligter sig til fire ugers deltagelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her