Læsetid: 2 min.

K'nyt

5. november 1998

Halv million til Louise Sass
*Den danske tekstilkunstner Louise Sass modtog onsdag Söderbergs Nordiska Designpris på 500.000 svenske kroner. Prisen uddeltes "for en løftrig, internationalt bemærket indsats som tekstildesigner, foretaget med stor kunstnerisk begavelse" - og stedet var Röhsska Museet i Gøteborg. Sidst viste Sass papirarbejder på en Traneudstilling i Gentofte.

Dylan-bog til Sverige
*Udlandet er ved at fatte interesse for Asger Schnacks og Christian Braad Thomsens bog Bob Dylan. En guide til hans plader, udgivet på Høst & Søn. Bogen er indtil videre blevet købt af det svenske forlag Alfabeta. På denne side af Øresund er Dylan-bogen netop udkommet i 2. oplag.

Grev Dracula på Gamle Scene
*Ved midnatstide - når torsdag d. 12. november bliver til fredag d. 13. er der på Det kongelige Teaters Gamle Scene mulighed for en teateroplevelse af de særprægede. Her vil en række unge skuespillere - Rune Elers, Anders G. Koch, Kristian Holm Joensen, Cecilia Zwick Nash, Lars Lippert og Henrik Jandorf - give en indføring i Bram Stokers klassiske fortælling om den blodtørstige Grev Dracula. Det sker ved oplæsning tilsat teatrets uhyggeligste effekter. Indgang via Tordenskjoldsgades vognport, hvorefter følger en "blodig indvielsesceremoni". Entré: 113 kr.

Sponsor til Statens Museum
*Statens Museum for Kunst og Falck-koncernen har indgået en samarbejdsaftale, der i de kommende tre år gør Falck til hovedsponsor for museet. Det er første gang, at såvel museet som Falck indgår sådan en flerårig aftale, skriver Ritzau. Museet og Falck har tidligere i forbindelse med kulturbyåret 1996 haft et samarbejde.

Jorn-malerier til Arken
*Arken kan føje syv billeder af Asger Jorn til kunstsamlingen, skriver JP-København. Malerierne var oprindeligt en del af interiøret i kunsthandleren Børge
Birchs sommerhus på Læsø, men blev taget ned og overdraget til en fond - som altså nu har givet dem videre. Malerierne kan måske hjælpe Arken med at blive statsanerkendt. Det kræver nemlig en "umistelig samling" af kunstgenstande.

Bibliografi om Johannes V.
*Bibliografen Aage Jørgensen, der tidligere har bibliograferet H.C. Andersen, har samlet oplysninger om samtlige Johannes V. Jensens arbejder. Jensen-bibliografien udsendes af Odense Universitetsforlag,

Telehøring på Internettet
*Teknologirådet afholder fra i dag og frem til den 27- en telehøring om IT-politikken på webadressen www.tekno.dk/horing. Rådet understreger, at den løbende konference ikke skal være præget af teknisk debat, men sætte fokus på livskvalitet, demokrati og kvalifikationer. Høringen åbnes af forskningsminister Jan Trøjborg og indledes med synspunkter fra bl. a. Jens Hoff, Handelshøjskolen i København, og Luc Soete, University of Maastricht i Holland. Et særligt borgerpanel, bestående af 30 frivillige borgere, vil ved afslutningen af høringen prioritere de forslag, der kommer frem undervejs.

Astrid Lindgren får museum
*Astrid Lindgren hædres med permanent udstilling i barndomsbyen Vimmerby. Museet åbner på hendes 91-års fødselsdag 14. nov.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her