Læsetid: 2 min.

K'nyt

4. november 1998

Victor B. Andersen er tilbage
*Litteraturtidsskriftet Victor B. Andersen's Maskinfabrik er på banen igen - tykkere end nogensinde. Den 17. november vil nr. 23 af slagsen være at finde i boghandelen. Siden sidst er tidsskriftet vokset til 2.2 kg fordelt over 500 sider. Det vil endvidere fremgå af nr. 23, hvem der bliver årets modtager af Victor B. Andersens Hæderslegat på 50 flasker champagne af det bedste mærke. Maskinfabrikanten selv skulle allerede nu være på vej til København fra sit sommerdomicil i Rom.

Jul igen - med Okking og Vogel
*Så er julen over os, selvom vi dog kun lige er i begyndelsen af november. Gyldendal udsender i disse dage cd'en Julehistorier (74 min., 99 kr.) med Jens Okking, der fortæller fra Peters Jul, Juleevangeliet og H.C. Andersen. Karsten Vogel spiller musikalske vignetter.

Tema om sprog og politik i SALT
*Tidsskriftet SALT, der redigeres af Ellen Brun m.fl., er udkommet med et nummer, som beskæftiger sig med sprog og politik. Man er inspireret af forfatteren George Orwells tanker om et manipuleret og amputeret 'nysprog' i fremtidens samfund. Temaet indeholder en række eksempler på, hvordan et sådant sprog allerede findes i dagens samfund. SALT koster 40 kr. i løssalg (tlf. 86202822).

Røde Orm over hele linjen
*Det elektriske lys på 1000 biblioteker i Norden og de baltiske lande vil blive slukket på mandag. I skæret af stearinlys vil skuespillere og forfattere på samme tid i alle lande læse op af Frans G. Bengtssons roman Røde Orm. Arrangementet markerer begyndelsen på en fælles nordisk biblioteksuge, som skal rette fokus på den kulturelle arv i nordisk litteratur og fortællekunst. Det er andet år i træk, Foreningen Norden og PR-Foreningen for nordiske biblioteker holder fælles biblioteksuge, og i år er temaet humor i Norden.

Proust var for stor en mundfuld
*Gyldendal har ophævet en kontrakt fra 1994 med oversætteren Else Henneberg Pedersen om at nyoversætte På Sporet efter den Tabte Tid af Marcel Proust. Forlaget skriver i en pressemeddelelse, at man vil finde en ny oversætter. Ifølge Politiken mener forlaget, at oversættelsesarbejdet er gået for langsomt, mens oversætteren på sin side hævder, at Proust ta'r den tid, Proust ta'r, populært sagt. Man er dog skiltes i fordragelighed.

Spice girls som inspiration?
*Er vi blevet bedre til at lade os inspirere af andre kvinder og bruge hinanden positivt? Spørger Kvindeligt selskab, der onsdag aften sætter fokus på kvindelige forbilleder. Ved arrangementet, der foregår på Københavns Bymuseum kl. 19.30 kan man møde Vibeke Windeløw, producent hos Zentropa Ent., Marie Tetzlaff, forfatter og anmelder, Ellen Kristensen grønlandsk folketingemedlem, Rushy Rashid, studievært på TV3 samt Eva Fjellerup, verdensmester i Femkamp.

Nye spørgsmål i Trivial pursuit
*Brætspillet Trivial Pursuit - intelligentsiaens svar på ludo - udkommer med 1800 nye spørgsmål, en såkaldt millenium-udgave, der stiller spørgsmål om ting og tidspunkter af stor betydning for menneskene, f.eks. hvilken klasse Rip, Rap og Rup går i i skolen - og er dømt til at gå i til evig tid? Eller hvilket værelse, Elvis Presley døde i i sit hus? Svarene er hhv. 3. klasse og badeværelset.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her