Læsetid: 2 min.

K'NYT

3. november 1998

Ditlevsens dybde-borende noveller
*Efter udsendelsen af Tove Ditlevsens to første erindringsbøger, Barndom og Ungdom udsender Gyldendal i dag hendes samlede noveller. Tove Ditlevsen skrev fire novellesamlinger, Den fulde frihed, Dommeren, Paraplyen og Den onde lykke. De fås nu til 250 kroner, for hvilken sum man kan erhverve perler som "Kolonihaven", "Angst", "En æggesnaps", "Appelsiner", "En flink dreng", "Dolken", "Måden", "En fin forretning" og "De små sko" i ét bind. Tove Ditlevsens melankolske og afgrundssøgende novellekunst gennemlyser i næsten usynlige bevægelser det øjeblik, hvor menneskers afmagt, egoistiske grumhed eller kortsynethed forandrer alt.

Danmarkshuset fejrer Cobras 50 år
*Kunstnergruppen COBRA's manifest blev underskrevet den 8. november 1948. Underskriverne var Asger Jorn, de hollandske kunstnere Appel, Constant og Corneille samt belgierne Dotremont og Noiret. Stedet var Café de l'Hôtel Le Notre Dame i hjertet af det parisiske latinerkvarter. Den runde dag fejres i Danmarkshuset i Paris med en udstilling, der illustrerer otte danske COBRA-kunstneres stærke tilknytning til den franske hovedstad. De otte er: Else Alfelt, Ejler Bille, Sonja Ferlov, Svavar Gudnason, Egill Jacobsen, Carl-Henning Pedersen, Erik Thommesen og - selvfølgelig - Asger Jorn.
Indvielse 8. november.

'Festen' og 'Idioterne' til London
*Danmark er repræsenteret med to film ved den traditionsrige London Film Festival, som indledes på torsdag. Thomas Vinterberg tager selv til den britiske hovedstad med sit familiedrama Festen, som har vundet stor international opmærksomhed. De to forevisninger af Festen i London er på forhånd udsolgt. Desuden deltager Lars von Triers meget ukonventionelle Idioterne. På festivalen præsenteres langt over 100 film fra hele verden.

Kunst på Arbejdsplads og Internet
*En af Danmarks største samlinger af moderne kunst med værker af over 575 forskellige kunstnere ejes af den selvejende institution, foreningen Kunst på Arbejdspladsen. Den har nu fået sig en WebSite, således at man i ro og mag kan studere værkerne - og eventuelt købe. Adressen er http://www.kunst-paa-arbejdspladsen.dk
Samlingen rummer værker af blandt andet Wilhelm Freddie, Mogens Andersen, Ole Schwalbe, Robert Jacobsen, Richard Mortensen og Henry Heerup. Den blev stiftet i november 1954 af senere Louisiana-direktør Knud W. Jensen.

Nummer 1 vil være nummer ét
*Nummer 1 er navnet på et nyt satirehæfte, der vil tage konkurrencen op med en ældre generations Svikmøllen og Blæksprutten. Bagmændene(!) - der er ingen kvinder - anføres af Politikens ATS-redaktør Ole Rasmussen, produktet sendes på gaden den 6. november af forlaget Høst & Søn. Stand up-skuespillerne Thomas Wivel og Sebastian Dorset, der også er med i redaktionen, giver smagsprøver på humoren på bogmessen i Forum.

Fodbold-antologi med meninger
*Under redaktion af litteraturredaktør Jens Andersen har tretten forfattere skrevet en fodboldantologi, der forsøger at nå derud, hvor den traditionelle sportsjournalistik sjældent kommer. Blandt bidragyderne er Per Frimann, Jakob Kvist, Frederik Stjernfelt, Synne Garff, Niels Pedersen, Benn Q. Holm, Henrik Wivel og Nils Gunder Hansen. Bogen hedder Hovedstød. Tretten målsøgende meninger om fodbold og udgives af Høst & Søn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her