Læsetid: 2 min.

K´NYT

24. november 1998

Ny bestyrelse for TV 2
*TV 2 har fået ny bestyrelse. Formand bliver medlem af den radikale folketingsgruppe og tidligere minister Jens Bilgrav Nielsen, næstformand bliver advokat Per Magid, og de øvrige af de otte, som kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen har udpeget, er: Christen Sørensen, professor i nationaløkonomi ved Odense Universitet; Torben Rechendorff, folketingsmedlem for konservative; Poul Nesgaard, rektor for filmskolen; Annemarie Bjerre, viceskoleinspektør; filminstruktør Anne Wivel samt overlærer Else Købstrup. Ud over de nævnte supplerer de regionale TV 2-stationer med to medlemmer, og den sidste af de i alt 11 medlemmer udpeges af TV 2's medarbejdere.

Nyt studenterblad fra højre
*"Danske kollegier misbruges til flygtningeinternering i stedet for som bolig til de danske studerende, de oprindelig var tiltænkt," hedder det i første nummer af Alætheia, organet for Dansk Forums Studentergruppe, der jvf. Information i går sætter nationalismen ind mod postmodernismens forbandelser. "Først her i 90'erne er højrefløjen ved at genfinde sine intellektuelle ben at stå og gå på," skriver Dansk Forums formand Martin Kasler, der langer ud efter såvel den rå kapitalismes fri markedskræfter som den fanatiske humanismes moralistiske totalitaritet. Alætheia indeholder desuden en artikel om national præference på sproglige og ansættelsesmæssige områder på danske universiteter, samt en anbefaling af Camille Paglias bog Sexual Personae, hvori det konstateres, at menneskets natur ikke er fri eller lige, men hierarkisk og masochistisk.

Forslag om statsligt internet
*Et forslag om et statsligt Internet2 debateres for tiden heftigt på Teknologirådets online høring om IT (www.tekno.dk/horing). Ifølge seneste nyhedsbrev fra konferencen, der moderes af Henrik Föhns fra DR, foreslås det at det offentlige går i front med brug af nettet. En deltager har foreslået at udskrive en konkurrence mellem danske kommuner om at blive valgt til 'Info City Denmark'. Tidligere har konferencen kritiseret sig selv for at køre på et for højt teknisk niveau, hvilket ikke var udgangspunktet. Høringen er åben for alle.

Rosenkjær-prisen til Henrik Dahl
*Sociologen Henrik Dahl, forfatter til Den kronologiske uskyld og analysefaglig direktør i analyseinstituttet A.C. Nielsen AIM, modtog mandag Danmarks Radios Rosenkjærpris på 25.000 kr. Prisen, opkaldt efter nu afdøde magister Jens Rosenkjær, som var foredragschef i Danmarks Radio, tildeles en fremtrædende videnskabsmænd eller kulturpersonlighed, der samtidig har vist evner for at gøre et vanskeligt stof tilgængeligt for almenheden på det danske sprog. Prismodtageren forpligter sig til (mod sædvanligt honorar) at holde fem-seks radioforedrag om et "vægtigt videnskabeligt eller kulturelt emne efter eget valg". Disse vil blive sendt på Danmarks Radios P1 i 1999.

Respekt for de skrivende
*Forholdet mellem kritikere og forfattere er til debat i et særnummer af litteraturtidsskriftet Spring, der - på en enkelt kritiker nær - lader forfatterne komme til orde om et faglig koldfront, der har det med at skride i retning af det personligt belastende. Der er for meget smalltalk om bøger i medierne, for lidt gedigen indsigt og brug for respekt, lyder essensen af forfatternes kanonader, der er leveret af navne som Mette Thomsen, Christian Yde Frostholm, Benn Q. Holm, Inge Eriksen, Stig Dalager, Lars Bukdahl m. fl., hvoraf altså ikke så få står med et ben i hver lejr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her