Læsetid: 2 min.

K'nyt

21. november 1998

Alan J. Pakula er død
*Den amerikanske instruktør og producent Alan J. Pakula er død, 70 år gammel. Pakula var en af Hollywoods mere reflekterende og stilbevidste instruktører, og i 1970'erne lavede han tre fængslende, velfortalte film, der rendyrkede et personligt tema: sammensværgelsens betydning i den amerikanske offentlighed og mere lyssky samfundslag. Det var Watergate-fortællingen Alle præsidentens mænd med Dustin Hoffman og Robert Redford, thrilleren Klute med Jane Fonda og Sidste vidne (The Parallax View) med Warren Beatty. Blandt hans senere værker er det mest kendte den velspillede William Styron-filmatisering Sophies valg med Meryl Streep i titelrollen.

Tysk Romeo og Julie til Ålborg
*Balletinteresserede får nu muligheden for at opleve balletten Romeo og Julie, når Tanztheater der komischen Oper Berlin gæster Danmark. Forestillingen opføres kun én gang i Danmark - onsdag den 2. december i Aalborghallen. Ud over Romeo og Julie opfører balletkorpset også balletten Purple Dreams. Musikken til begge balletter spilles af unge musikere i alderen 13-20 år fra det russiske barokensemble Classic Domra.

Tv-mand bliver redaktør
*Sognepræst og tv-vært
Niels Højlund bliver ny redaktør på tidsskriftet Højskolebladet fra 1. januar 1999. - Højskolebladet skal være en markant stemme, der høres i samfundsbedatten. Det skal blande sig og tage stilling til de afgørende spørgsmål i den løbende politiske og kulturelle debat, siger Niels Højlund til Ritzaus Bureau i en kommentar til sin udnævnelse. Den hidtidige redaktør, Anita Bay Bundegaard, forlader stillingen til fordel for en stilling som debatredaktør på Politiken.

Blandet modtagelse
*En storslået historie. Så langt er avisernes anmeldere enige i deres bedømmelse af Bille Augusts Les Miserables, men flere af dem mener, at filmen savner lidenskab. Berlingske Tidende finder, at filmen på den ene side er et mekanisk, billedskønt udstyrsstykke, men ikke udstyrsstykke nok. Man keder sig ikke, men bagefter ryster man hurtigt filmen af sig, mener Ekstra Bladet. Informations anmelder mente, at gode skuespillerpræstationer redder en film, der ellers ikke har meget at byde på. Politiken derimod giver filmen fire ud af seks stjerner... også Jyllands-Posten og Weekendavisen, hylder historien og skuespilpræstationerne.

John Irving til København
*Forfatteren John Irving, der har et stort publikum i Danmark, deltager ikke i weekendens bogmesse, men er til gengæld i Købehavn i hele den følgende uge for at præsentere sin nyeste roman, Enke i et år, der er udkommet hos Lindhardt & Ringhof. Bl.a. optræder han onsdag aften på Ny Carlsberg Glyptotek.

Film fra de glade 60'ere
*Filmhuset har grebet dybt i cinemateket og fundet en række gamle 60'er-film frem til præsentation ved en række arrangementer kommende uge under overskriften Super Love. Bl.a. viser Allan de Waal filmeksempler fra super 8-bevægelsen. Af billedkunstneren Bjørn Nørgårds produktion vises bl.a. filmen Den kvindelige Kristus, mens Per Kirkebys film med dokumenation af Bjørn Nørgårds hesteslagtning indgår andetsteds i programmet. Også film af bl.a. Henning Carlsen, Thomas Winding, Franz Ernst og Andy Warhol er med.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu