Læsetid: 2 min.

K'NYT

20. november 1998

John Irving i København
*Forfatteren til bl.a Verden ifølge Garp John Irving optræder i Ny Carlsberg Glyptoteket kl. 19.30 på onsdag d. 25. november. Anledningen er, at forlaget Lindhardt og Ringhof udgiver hans nye nye roman Enke i År i en dansk oversættelse. Entré 30 kr. Billetter kan bestilles på 33695090.

Afbud og tilgang på Bogmessen
*Til de der minutiøst har planlagt en weekend i BogForum: Jane Aamund, årets mest læste forfatter, har måttet melde afbud på grund af sygdom. Til gengæld har lyrikoplæsningen kl. 18 i Biografen fået tilgang af Henrik Nordbrandt.

Nyt SPRING på gaden
*På tirsdag udkommer 13. udgave af litteraturtidsskriftet SPRING, som er et stort specialnummer om J.P. Jacobsen og hans forfatterskab. SPRING har mange indfaldsvinkler til Jacobsens forfatterskab. melankolske, kulturanalytiske, litteraturhistoriske, eksistentielt-filosofiske, stilistiske, metriske, sprogfilosofiske samt symbol- og allegoriteoretiske, så stilen er ligesom lagt. 221 si-der, 148 kr. i løssalg.

Erotiske Langstrømpe-fotos
*Den svenske forfatter Astrid Lindgren har modtaget en klækkelig kompensation fra det amerikanske magasin Interview. Bladet havde vist en serie fotos af Pippi Langstrømpe i en seng med stærke erotiske undertoner. Astrid Lindgren modtager et beløb af "amerikanske dimensioner", skriver Reuter. Og det kan ikke være så lidt endda. Pengene går til velgørenhed.

Skadestuen online
*På fredag sender The American Health Network (AHN) direkte web-tv fra modtagelsen på Ben Taub General Hospital i Texas. Med lægen Dr. Winnie King som vært, kan en hel verden følge ofrene for trafikuheld m.m. fra samme øjeblik de ankommer til hospitalet. Undervejs i udsendelsen, der varer 12 timer, vil læger fortælle om, hvordan man undgår hjemmeulykker og om hvordan udstyret på en USA's travleste intensiv-afdelinger virker. "Det er utrolig spændende, at en hel verden får mulighed for at følge med i vores daglige arbejde," siger en medarbejder på hospitalet til Wired News. AHN (www.ahn.com), der sidste år vakte opsigt med en webtransmission af en fødsel, planlægger flere udsendelser på Internettet, med bl. a. en online hjerteoperation, hårtransplantationer og øjenkirurgi.

Kattevoyeurist på nettet
*Da den hollandske computerprogrammør Alex van Es' kat for nylig skulle have killinger, besluttede van Es, at det ville han ikke gå glip af. Han satte seks såkaldte webcams op i sin lejlighed, så han kunne følge kattens nedkomst fra sit arbejde. Samtidig lagde han billederne fra sit hjem ud på Internettet (www.icepick.com), og dermed opfandt han the World Wide Tyverialarm. Desuden lader van Es 'seerne' bestemme, hvilken musik der vækker ham om morgenen, og ikke så få er begyndt at blande sig i hans dagligliv på det tilkoblede chatsystem. "Hvorfor rydder du ikke op noget oftere," spørger én, og en hel gruppe van Es-iagttagere har startet en kampagne for at få van Es til at smide sine aviser i genbrugscontaineren, hvilket han nægter.

Hovedbiblioteket viser Ladefoged
*Fotograf og World Press photo Winner Joachim Ladefogeds billeder fra Albanien kan ses på Hovedbiblioteket i København fra 25. november og december måned ud.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her