Læsetid: 2 min.

K'nyt

14. november 1998

Pris til Hanne Marie Svendsen
*Dansk Litteraturpris For Kvinder tilfalder i år forfatteren Hanne Marie Svendsen, f. 1935. Prisen, der er på 25.000 kr., gives til en kvindelig forfatter, der har ydet en betydelig indsats inden for dansk litteratur. Hanne Marie Svendsen debuterede i 1977 med romanen Mathildes drømmebog og har siden udgivet både romaner, noveller, børnebøger, radiospil og skuespil og sidst en revideret version af hendes egen Guldkuglen.

Hæder til 'Mandag Morgen'
*Ugebrevet Mandag Morgen er årets modtager af Columbus-prisen. Overrækkelsen sker på bogmessen i Forum. Prisen, der er på 25.000 kroner, er stiftet af Samfundsfaglærerne i Gymnasiet og HF og deres Forlaget Columbus. Columbus-prisen gives til en person eller institution, der i den offentlige debat holder fast i ideerne om demokrati og i det ægte politiske engagement.

Mere kritik af Filmhuset
*Kritikpunkterne er utallige, men folk i filmmiljøet er varsomme med at kritisere Filmhuset offentligt. I gårsdagens Ekstra Blad er der imidlertid endelig en, der tør. Tidligere informationschef i Statens Filmcentral Claus Hesselberg siger i et interview, at alle ideerne om et sprudlende filmmiljø er druknet i indadvendt administration, snak og møder. "Huset vender sig helt bogstaveligt ikke mod publikum. Det vender tværtimod ryggen til. Det indbyder ikke. Det lokker ikke. Hele publikumsdelen er nærmest døende," siger Hesselberg og fortsætter: "Det er umådelig svært at få nogle til offentligt at rejse en kritik af husets nuværende funktion. I den branche kan man bedst lide at smile til hinanden og være glad for det, man har tilkæmpet sig."

Status over årets danske kunst
*Status 98 hedder en høring, som Danmarks Radios P1 og Louisiana afholder den 18. november om kunståret 1998. 75 kunstnere, kritikere, kuratorer, kunsthandlere og ledere af kunstinstitutioner er inviteret til at deltage i debatten. Ordfører er radioens Ulla Strømberg. Der er gratis adgang for museets besøgende. Status 98 sendes på P1 11. december kl. 13.

Meninger om fodbold
*Der er hausse i sportsbøger, og også Høst & Søn er med på vognen med udgivelsen Hovedstød. 13 målsøgende meninger om fodbold, redigeret af Jens Andersen, der er litteraturredaktør på Berlingske Tidende. Bidragene kommer fra så forskellige gemytter som f.eks. Jakob Kvist, Frederik Stjernfelt, Jesper Wung-Sung, Per Frimann og Synne Garff.

Kurt Masur til London
*Den 71-årige tyske dirigent Kurt Masur bliver ny chef for The London Philharmonic, skriver Berlingske Tidende. Masur, der i 26 år var chef og dirigent for Leipzig Gewandhaus og siden 91 har haft en tilsvarende ansættelse i New York Philharmonic, tiltræder sin nye stilling i efteråret år 2000. The London Philharmonic har ikke haft en 1. dirigent i to år og er røget bag af dansen i den evige rivaliseren med London Symphony Orchestra. Kurt Masur lader til at være den rette mand; New York Philharmonics musikere havde i sin tid ry for deres slappe holdning, men med Masurs ansættelse blev der sat en stopper for dén slinger.

Rolf Gjedsted var det
*Forfatteren Rolf Gjedsted var i gårsdagens avis fejlagtigt blevet til Jens Jørgen Gjedsted i en billedtekst. Information beklager fejlen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her