Læsetid: 3 min.

På sporet af forfatterne

21. november 1998

Havde De svært ved at finde rundt på bogmessen i Forum i går? Forsvandt Deres børn i mylderet, og var der ikke utroligt varmt? Gik De glip af Deres yndlings-forfattere?

Byens lys
Har De alligevel tænkt Dem at lægge vejen forbi Forum igen i dag?
Kan De svare be- eller afkræftende på nogle af disse spørgsmål, kan ovenstående illustration over en række kendte forfatteres formodede færden i dag lørdag måske hjælpe Dem.
Hvordan bruges tegningen, spørger De. Svaret er enkelt: Vælg Dem en af de mulige forfattere og følg dennes pil.
Tag for eksempel den sorte, forfatteren, oversætteren, anmelderen og kulturjournalisten Bo Green Jensen, f. 1955. Som det fremgår, starter hans lørdag Under Uret kl. 14, hvor han (D) interviewes af Neal Ashley Conrad om sin roman Rosens Veje. Det, der på kortet ligner et u-turn, er en indlagt rygepause, altså forudsat at Jensen ryger. For på samme stand kl. 15.30 skifter han stol for at (E) interviewe englænderen Jonathan Coe om bogen Søvnens Hus. Næste gang, Jensen er en officiel del af dagens program, er i Biografen på 1. sal kl. 18, hvor han (F) læser op af egen lyrik.
Så ønsker De at passe Bo Green Jensen op eller følge ham i det skjulte for at se, hvilke bøger han bladrer i eller hvilke kolleger, han falder i snak med, bør De stille Dem i det, vi har valgt at kalde "Sektor 1" mellem Bogsalonen og trappen fra kl. 17 - og ellers bare vente. Bo Green Jensen er formentlig iført et mørkt jakkesæt.

Eksempel 2
Eksempel 2: Forfatteren, tenorsaxofonisten orkesterlederen og outertaineren T.S. Høeg, f. 1957, sidder (J) i et panel på Scenen på 1. sal kl. 15.00. Panelet snakker Skribenter på rejse, et af BogForums nye temaer.
Blandt de medvirkende finder De også rejsebogsforfatteren Klavs Bondebjerg, f. 1953, (hvis færden ligeledes er indtegnet på kortet).
Både Høeg og Bondebjerg skal efterfølgende være Under Uret kl. 19.00 for at (K) fortælle om deres respektive bøger Ramt Af Jordens Midte og Den Anden Luft. De to skal altså slå minimum tre timer ihjel mellem deres arrangementer.
Selv om Høeg og Bondebjerg er næsten jævnaldrende, vurderer vi, at de skilles efter paneldebatten. T.S. Høeg har masser af tid til at købe en sandwich i restauranten, før han tjekker stand-ene helt ude i krogene ud.
Idet Høeg passerer igennem Sektor 2, kan han meget vel støde på Hanne Vibeke Holst, f. 1959. Efter at (B) have signeret En Lykkelig Kvinde i Stand 112 kl. 12.00 må hun forventes at søge over mod Bogcaféen, hvor hun skal (C) interviewes af Susanne Bjertrup kl. 19.00.
Her vil den norske forfatter Anne Holt, f. 1958, allerede være (M) tidligere på eftermiddagen i forbindelse med sit andet interview om kærlighedsromanen Mea Culpa - det første fandt sted (L) på Tranescenen kl. 12.40.
Tranescenen minder om, at De ikke skal glemme Klaus Rifbjerg, f. 1931. Kl. 13.40 fortæller han fra Tranescenen (G) om sin nye roman med titlen Billedet.
De må regne med, at mange af disse indslag er relativt korte, og Rifbjerg vil formentlig blive gennet væk allerede kl. 14.

Stor sandsynlighed
Hvis De skal op på 1. sal for at høre Rifbjerg (H) fortælle om Johannes V. Jensen kl. 16.00, og De har svært ved at finde vej eller føler ubehag ved at møve Dem frem gennem menneskemylderet, bør De stille Dem et sted, hvor De har udsyn over trappen i Sektor 1.
Ifølge vor vurdering er der fantastisk stor sandsynlighed for, at Rifbjerg selv kommer her forbi. De kan så passende følges med ham op ad trappen.
Men hold Dem i det hele taget lidt på afstand af girafferne. De kan være irriterede af varmen, og det kræver et vist mål af koncentration at være på på disse Bogmesser. Mærk Dem, at vi taler om velrenommerede forfattere.
De kan eventuelt klippe illustrationen ud. Rigtig god fornøjelse!

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu