Læsetid: 2 min.

Stud.enhed

28. november 1998

På universiteterne er studenterrådene og de moderate forbrødret - nu er der lagt op til at danne en ny og samlet studenterorganisation på landsplan i 1999

Som konsekvens af den store forbrødring mellem studenterorganisationerne på landets universiteter, er der nu udsigt til en sammenslutning på landsplan.
Landssammenslutningen af Moderate Studenter og Danske Studerendes Fællesråd skal nedlægges, så der kan opbygges en ny samlet studenterorganisation. Sådan lyder tankerne fra den fælles visionsgruppe, som de to organisationer nedsatte for et halvt år siden.
"Det er de samme ting, vi kæmper for, og derfor kan vi lige så godt bruge kræfterne i fællesskab," mener Morten Olsen, der er formand for det Forenede Studenterråd ved Københavns Universitet.

København truer
Forenede Studenterråd blev dannet for fire år siden som en fusion mellem Moderate Studenter og Studenterrådet, og det er denne model, som især de københavnske studerende gerne ser kopieret på landsplan.
Københavnerne har ligefrem skruet bissen på og meddelt de to landsorganisationer, at Københavns Universitet melder sig ud af begge, hvis en fusion ikke er en realitet senest den 1. januar 2000.
Opbakningen til en ny fælles organisation er størst fra de univeristeter, der lokalt har samlet de modrate med Studenterrådet.
Udover København er det sket i Aalborg og på Danmarks Tekniske Universitet, mens de to organisationer er tæt på en sammenslutning på Aarhus Universitet, hvor de til torsdagens valgt til de styrende organer, stillede op på en fælles liste.
Derimod er interessen for en sammelægning mere tøvende fra Roskilde Universitetes Center og fra Odense Universitet, hvor Studenterrådet råder alene.
Morten Olsen fra Københavns Universitet forudser også en vis modstand fra nogle af landets handelshøjskoler, hvor de modrate traditionelt står stærkt.
"Men jeg tror, vi kan finde en model, hvor det indenfor en samlet studenterorganisation bliver muligt at opstille med forskellige lister, så enkelte grupper fortsat kan markere særstandpunkter," siger Morten Olsen.
Hvordan tankerne om en fælles studenterorganisation vil blive modtaget bliver afsløret i weekende den 12. - 14. februar 1999, hvor repræsentanter fra alle landets højere og mellelange uddannelsessteder er indkaldt til en landskonference om emnet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her