Læsetid: 1 min.

Daghøjskolelov svigter de svageste

17. december 1998

Ny lov om daghøjskoler vil lukke mange skoler. Og det går ud over de svageste grupper

Loven om daghøjskoler vil lukke mange af landets daghøjskoler. En undersøgelse, som er foretaget blandt medlemmerne af Foreningen af Daghøjskoler, viser, at omkring en tredjedel af dem vil blive nødt til at lukke, hvis loven bliver vedtaget. Det er især de små skoler, der bliver ramt. Det siger Randi Jensen, som er sekretariatsleder i Foreningen af Daghøjskoler.
"Det er en fuldstændig uanstændig, ulogisk og usaglig lovgivning. Det slår hele daghøjskoleområdet i stykker," siger hun.
Ifølge den nye lov skal antallet af pladser på daghøjskolerne reduceres fra det nuværende antal på omkring 12.000 pladser til 9.800 pladser. Det betyder, at alle daghøjskoler, uden hensyn til deres størrelse, skal skære antallet af pladser ned med 30 procent. Og det vil føre til lukning af især de små skoler.

Uværdig lovgivning
Asbjørn Lyby, som er forstander på Herning Daghøjskole, er enig i kritikken.
"Det er en kaotisk og uværdig måde at lovgive på. Det bryder fuldstændigt med det grundlag, loven oprindeligt er bygget på. Her står, at man skal nå ud til de svageste, men hvordan kan vi det, når skolerne må lukke, og store områder kommer til at ligge øde for daghøjskoler" spørger Asbjørn Lyby, der skønner, at ca. halvdelen af daghøjskolerne i Ringkøbing Amt må lukke som følge af loven.
Søren Kolstrup, uddannelsespolitisk ordfører for Enhedslisten kalder loven "skandaløs."
"Daghøjskolerne har jo netop bevist, at de kan tage hånd om de svageste folk. Det er utroligt trist, hvis de nu må lukke," siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her