Læsetid: 2 min.

Danmarks Radio overvejer at flytte til Ørestaden

11. december 1998

Seriøse overvejelser om et nyt samlet Danmarks Radio i Ørestaden er i gang, men økonomien blokerer

DR overvejer i øjeblikket mulighederne for at samle alle redaktionerne, der i dag sidder i Radiohuset og i TV-byen, i et nybyggeri i Ørestaden som et led i planerne om et større fremtidsorienteret IT-vækstcenter.
Foreløbig er det økonomien, der begrænser DR's planer.
Indtil nu har mulighederne for et nyt mediehus i Ørestaden været diskuteret i DR's bestyrelse, og både DR's generaldirektør Christian S. Nissen og DR's bestyrelsesformand, Albertslunds borgmester Finn Aaberg, forholder sig åbent til forslaget.
I forbindelse med DR's planer om at opføre et nyt hus til DR-TV's nyhedsredaktion har Ørestadsselskabet direkte foreslået DR at komme til Ørestaden, bekræfter selskabets direktør Anne-Grethe Foss over for Information.

Samlet på en adresse
Men i Danmarks Radio ønsker man ikke, at det kun er nyhedshuset, der i så fald skal til Ørestaden:
"Vi vil ikke sprede os på flere adresser, end vi er på i forvejen. For os drejer det sig om, at vi hellere vil samles på én adresse," siger DR's generaldirektør.
- Kan man forestille sig, at hele Danmarks Radio flytter til Ørestaden?
"Hvis der kom en mand med en meget stor papkasse med mange, mange penge i til sådan et projekt, så ville det være en interessant tanke," siger Christian S. Nissen, der fastholder, at tankerne omkring et samlet Danmarks Radio i Ørestaden befinder sig på idéplanet. Generaldirektøren vil ikke gætte på, hvor stort et beløb, der skulle til for at ideen om et samlet DR i Ørestaden kunne blive en realitet, men DR's bestyrelsesformand Finn Aaberg mener, at der er tale om et beløb omkring en milliard.

En dør åben
Både generaldirektøren og DR's bestyrelselsesformand holder umiddelbart fast i bestyrelsens beslutning om, at det nye nyhedshus skal opføres i Gladsaxe i tilknytning til TV-Byen.
Men der bliver stadig holdt en dør åben for, at et bedre forslag - som f.eks. et samlet DR i Ørestaden - skulle dukke op:
"Som projektet ser ud i øjeblikket, er det ikke juridisk forpligtende for os," siger Finn Aaberg.
"Man binder sig til projektet om et nyhedshus i Gladsaxe, når man vælger totalentreprenør. I øjeblikket afholder vi konceptkonkurrence, og man kan stadig nå at afbryde det hele, hvis det endelig var det," siger DR's bestyrelsesformand.
Han forklarer, at beslutningen om at bygge nyhedshuset i Gladsaxe teoretisk set står åben indtil sommeren næste år.

Visionær idé
Som idé mener Finn Aaberg, at en visionær placering i Ørestaden ville være et plus for DR:
"Man kan godt se en idé i noget teknologisk avanceret og et utraditionelt samarbejde i et vækstområde, som Ørestaden, der er udnævnt til at være vækstområde for digital teknologi. Og man kunne godt se for sig, at DR kunne spille en rolle i sådan et område. Men det koster en forfærdelig masse penge," pointerer Finn Aaberg.
På tirsdag skal DR's bestyrelse tage stilling til en række indkomne forslag fra tegnestuer om konceptet til nyhedshuset i Gladsaxe.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her