Læsetid: 2 min.

De er i fint selskab

8. december 1998

STJERNESTUND
8. DECEMBER
Glæder De Dem over julen, er De i meget fint selskab. Det gjorde Elvis Presley (1935-1977) nemlig også.
Hvert år ved juletid sørgede han personligt for, at hans navnkundige hjem Graceland, beliggende i Memphis, Tennesse, blev pyntet behørigt op, så julen også synedes på de breddegrader.
Når Elvis havde været i gang, var der dekoreret med juletræer i hvert eneste af husets værelser, og græsplænen ud til Elvis Presley Boulevard (ja, det hed den) var prydet med en naturtro udgave af Julemanden og hans rensdyr Rudolf og Komet, og hvad de ellers allesammen hed. Omkranset naturligvis af tusindvis af elektriske lys i alverdens farver. Det var en tilbagevendende begivenhed.
Ifølge den officielle Elvis Presley-hjemmeside på internettet, www.elvis-presley.com, bliver disse traditioner stadig hold i live.
"Har De aldrig besøgt Graceland i julen, bør De allerede i dag planlægge at opleve denne uforglemmelige begivenhed!" står der på siden.

Elvis fortolker
Har De trods denne klare opfordring ikke lyst til at flyve til Memphis i julen, er det nærmeste, man kan komme, vel pladen Elvis' Christmas Album fra 1957, som kan fås på cd.
På 30 minutter fortolker Elvis sig igennem julens sange som
Irving Berlins klassiker "White Christmas" og den om juletræer så vidt besungne "Silent Night". Fire andre sange - som "Peace In The Valley" - hører til kategorien spirituals, og her medvirker vokalgruppen Jordanaires, som fulgte Elvis tæt i halvtredserne og senere sang med en anden stjerne, danskeren Jodle-Birge, da han besøgte country-mekkaet Nash-ville for en del år tilbage.
Men hovedsangen, den egentlige årsag til at anbefale Elvis' Christmas Album, er "Blue Christmas", der kombinerer julens glæder med et frygteligt afsavn. Fantastisk smukt. Her følger lidt lyrik fra sangen. Så kan De selv dømme.

I'll have a blue Christmas without you.
I'll be so blue just thinking about you.
Decorations of red on a green Christmas tree
Won't be the same, dear, if you're not here with me.
And when the blue snowflakes start falling
That's when those blue memories start calling.
You'll be doing alright with your Christmas of white,
But I'll have a blue blue blue blue Christmas.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her