Læsetid: 2 min.

Foran et kaotisk skakår

28. december 1998

Informations skakinteresserede læsere inviteres med til et kik i krystal-kuglen

SKAK
Trofaste læsere af Informations skakspalte vil vide, at 1998 mildest talt har været et kaotisk år i skakverdenen. Alt flyder, sagde en gammel græsk vismand, og i den internationale skakverden gør man sit yderste for at leve op til filosoffens (der vist nok hed Herakleitos) visdomsord.
Vil tingene ved indgangen til det nye årtusind tegne sig en anelse mindre turbulente, eller fortsætter kaospiloterne deres togt mod det organiserede skaklivs tilintetgørelse?
I dette perspektiv kan man vælge at se Informations gætteleg for de skakinteresserede læsere.

Otte spørgsmål
Vi stiller otte mere eller mindre relevante spørgsmål, og har man lyst til at lege profet, skal man inden den 15. januar indsende sine svar til Informations Skakspalte, Store Kongensgade 40, 1264 København K. Mærk venligst kuverten 'Profet 1999'.
Her følger så de otte spørgsmål:
1. Hvem vinder Danmarksmesterskabet ved det årlige påskestævne?
(Vindere de tre seneste år: Curt Hansen 1998, Lars Bo Hansen 1997 og Peter Heine Nielsen 1996, men hold også øje med spillere som Sune Berg Hansen og Lars Schandorff)
2. Sætter Garri Kasparov i et eller andet regi sin VM-titel på spil i 1999 - og hvem bliver i givet fald udfordreren?
(Også her et diskret vink: Kasparov skylder unægteligt Aleksej Shirov en VM-match efter den flove aflysning af den stipulerede dyst mellem de to - der manglede jo ganske enkelt penge til præmier og arrangement - men har i forrige uge ymtet noget om, at der snildt kunne rejses et par millioner dollars til en ny match mod den indiske stormester Viswanathan Anand, og i baggrunden lurer Anatolij Karpov som sædvanlig som en gedde mellem sivene.)
3. Er Zsuzsa Polgar stadig kvindelig verdensmester den 20. december 1999?
(Denne dato er skæringspunkt for samtlige otte spørgsmål)
4. Hedder præsidenten for det internationale skakforbund FIDE stadig Kirsan
Iljumzhinov ved udgangen af 1999?
(Vi tør ikke gisne på alternativer, men minder blot om, at Iljumzhinov måske stadig er lun på at overtage Boris Jeltsins stol, og den har jo længet vaklet)
5. Deltager Anatolij Karpov i det planlagte knock out-VM i Las Vegas i sommeren 1999?
(Det var ham selv, der foranledigede det udsat et halvt år, men er han lun på dette besynderlige show, når det kommer til stykket?)
6. Hvem vinder dette VM?
(Uha, den er vanskelig, en række favoritbud kunne være: Kramnik, Anand, Shirov eller - i givet fald - Karpov selv. Man kan også være fræk og satse på Peter Leko eller en anden af de unge løver. Og hvad med et bud som Judit Polgar?)
7. Får Danmark en ny stormester i løbet af 1999?
8. Vinder Bent Larsen i løbet af 1999 atter en international stormesterturnering?
(Til orientering: Der skal være mindst tre stormestre på deltagerlisten til en sådan turnering, vi tæller de såkaldte Opens med og regner også en delt førsteplads for en turneringssejr.)
Det er forbundet med visse vanskeligheder at fastsætte selv en beskeden præmie, når man ikke kan vide, om der bliver et tocifret antal læsere eller blot en enkelt eller to, der rammer plet. Bliver det sidste tilfældet, udlover vi en flaske cognac/whisky af rimelig kvalitet, mens vi i tilfælde af et 'bunkebryllup' på førstepladsen må ty til vin eller bøger.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her