Læsetid: 1 min.

Hoff's store aften

12. december 1998

Anette Hoffman Moberg blæste makedonerne ud af banen med 10 mål
i første halvleg

HÅNDBOLD-EM
Efter en lidt famlende start fik de danske håndboldkvinder en forrygende start på forsvaret af deres EM-titel i Holland, da de fredag aften slog Makedonien med hele 37-21.
Og én spiller strålede over dem alle - Anette Hoffmann Moberg, der spillede sin første landskamp efter seks ugers skadespause.
Men da 'Hoff' i aftes løb på banen i Sportcentrum Maaspoort i 's-Hertogenbosch, fandt hun rytmen med det samme, og med rapfodede kontraløb og knivskarpe skud blev hun kampens helt store profil - alene før pausen scorede hun 10 af sine 11 mål. Efter pausen blev hun fuldt fortjent og forståeligt skånet med henblik på de kommende kampe.
I de første minutter kneb det ellers gevaldigt med opspil og afslutninger for det foryngede landshold, og selv om landstræner Jan Pytlick havde kaldt Makedonien puljens letteste hold, kom Balkan-kvinderne klart bedst fra start.
Efter små seks minutter førte Makedonien 4-1, og sarte sjæle frygtede en gentagelse af makedonernes choksejr over Danmark ved VM i fjor.
Danskerne nåede på 4-4, og holdene fulgtes til 8-8, hvorefter 'Hoff' indledte sin one-woman-show, der inden pausen skaffede danskerne en 19-10-føring.
Det var betryggende at se, at danskerne bevarede koncentrationen trods den store føring og eksempelvis rykkede fra 30-19 til 37-21 i kampens sidste otte-ni minutter.
Det tegner lovende inden lørdagens opgør mod Spanien, som fredag tog hul på EM med et 15-20 nederlag til Polen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her