Læsetid: 2 min.

K'NYT

31. december 1998

Kunstfond priser komponister
*Statens Kunstfonds tonekunstudvalg for den rytmiske musik har præmieret en række cd-udgivelser for deres kunstneriske værdi. Præmieringen er på 40.000 kroner og tilfalder komponisten. De priste komponister er Peter Thorup for Rejsen til Kina, gruppen Picnic for Gladiator A Go-Go, gruppen Circus for Circus, Trine-Lise Væring for In So Many Words, Jens Jefsen for Kiss My Jazz, Thomas Negrijn og Jacob Moth for Get High med gruppen Blink, Winther for The Escape samt Thomas Agergaard og John Tchicai for cd'erne Plays Thomas Agergaard og OK..NOK Kongo + 3 Jokers.

Legater til kulturpersoner
*Bestyrelsen for Axel og Magda Fuhrs Fond har uddelt fire legater på hver 30.000 kroner. Skuespilleren Jesper Langberg modtog legatet som påskønnelse af hans lange og bemærkelsesværdige karriere inden for dansk teater og film. Operasangerinden Helene Gjerris blev hædret for sit musikdramatiske talent. Programsekretær Hans Skaarup modtog legatet for sin indsats for at skabe opmærksomhed, både nationalt og internationalt, om danske vokalkunstnere. Skuespilleren og forfatteren Claus Beck-Nielsen fik legatet som anerkendelse af hans originalt tænkte og udførte forestillinger.

Tysk hæder til dansk karamiker
*Den danske keramiker, Jørgen Hansen, får tildelt hæder i form af den tyske Westerwald-keramikpris på 10.000 D-mark. Prisen, der overrækkes 12. marts, får han for et stort lerkar, der er formet som en Moses-vugge.

Fold lyttelapperne ud til ny dramatik
*Radioteatret på DR P1 er ved at være parat med repertoiret for det nye år. Og der kan man blandt andet lægge øren til radiospil af forfatteren Jens Martin Eriksen om venskabet mellem to konkurrerende forfattere og forestillingen Dion af forfatteren og dramatikeren Morti Vizki. Det nye år byder også på en blanding af socialrealisme og absurditet i dramatikeren Jens Blenstrups radiospil Ud med lortet. Billedkunstneren Jo Dam Kærgaard debuterer med en radiomonolog om at sidde ved et sygeleje.

Nyt erotisk mandemagasin
*Det erotiske magasin Tidens Kvinder får et maskulint modstykke. Tidens Mand - "herremagasinet for alle med erotisk sans" - udkommer første gang den 7. januar i et oplag på 60.000. "Nutidens mænd er langt mere nuancerede i deres opfattelse af kvinder end det billede, der tegnes i traditionelle mandeblade," siger chefredaktør Lilli Henriksen om baggrunden for det nye specialblad for "voksne mænd, som elsker, respekterer og undres over kvinder". Det første nummer byder bl.a. på en intim samtale med Martin Spang Olsen, en novelle af F.P. Jac om en ung mand, der i Tivoli bliver forført af en abonnine med særlige lyster og kokken Claus Valdemar, der giver inspiration til erotiske retter.

Trafikradioen får comeback
*De, der længe har savnet Jørgen E. Christiansens legendariske reportager fra de danske infrastrukturelle afkroge, kan nu glæde sig over, at DR relancerer trafikradioen i det nye år. Det nye magasin Trafik på 4'eren bliver fra 8. januar sendt på DR P4 hver fredag fra 15.06-16. Og her vil værten Finn Andersen sætte fokus på trafikspørgsmål af enhver art, og lytterne kan deltage i debat om både hobby- og forbrugerspørgsmål og om trafikpolitiske emner. Trafikmeldingerne om fly-, færge- og togtrafikken vil dog fortsat
blive sendt løbende på radioens P4.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her