Læsetid: 2 min.

K'NYT

30. december 1998

Dårlig akustik i amfiteater
*Akustikken i den nye del af Statens Museum for Kunst er så ringe, at det formentlig må opgives at spille kammermusik i denne del af museet, skriver Politiken. Vægge, trapper og gulv er beklædt med marmor, og det spolerer det intime lydintryk i det højloftede rum. Det mener musikere fra Radiosymfoniorkestrets Blæserkvintet, der 7. januar sammen med pianisten Katrine Gislinge skulle have givet koncert i amfiteatret. Da musikerne holdt prøve var lydforholdene så elendige, at de besluttede at flytte arrangementet til et andet sted i huset. Max Artved, der er 1. solo-obonist i Radiosymfoniorkestret, forestiller sig, at store lydplader, et parketgulv, vægtæpper mm. vil kunne dæmpe virkningerne af det hårde marmor og forbedre forholdene i kunstmuseets amfiteater. Men det vil i givet fald koste flere hundrede tusinde kroner.

Ni millioner til kunst og kultur
*28 kunstneriske og kulturelle projekter har fået tilsagn om økonomisk støtte fra Kulturministeriets nye Udviklingsfond. I første runde uddeler fonden ni millioner kroner til dansk eksperimenterende kunst og kultur, og der er udpeget to særlige fokusområder, det digitale multimedieområde og den etniske og tværkulturelle kunst. Blandt de 28 projekter er fem multimedieprojekter og fire etniske og tværkulturelle projekter. Den største bevilling på en million kroner er tildelt det nye danske dansekompagni Body Brains Unlimited. I samarbejde med et ghanesisk dansekompagni producerer de en forestilling, der har premiere på Dansescenen i København til maj. De 28 støttede projekter er valgt ud mellem 202 indkomne ansøgninger.

Ny inspiration til dansk forskning
*Ålborg Universitet og Handelshøjskolerne i Århus og København får nu mulighed for at invitere verdenskendte forskere til landet som inspiration for institutionernes ansatte og studerende. De tre institutioner modtager økonomisk støtte fra Villum Kann Rasmussen Fonden, der har indstiftet et særligt program, som har til formål at styrke og inspirere dansk forskning. Desuden har fonden bevilliget to millioner kroner til Handelshøjskolen i København til at etablere boliger til de udenlandske forskere, der gæster institutionen.

Sød 70'er-blondine på forsiden
*Nummer 136 af litteraturtidsskriftet Kritik er prydet med en sød ung 70'er-blondine, der kurer ned ad det gamle gelænder i Det kgl. Biblioteks foyer. Skismaet mellem det klassiske og moderne kan man også læse om i Carsten Sestofts artikel om 'moderne-begrebernes historier'. I dette nummer af Kritik kan man få mere at vide om kunstens negativitet, om gåturen som litterær inspiration, om digterportrættet som genre, om Kant, Kafka, Hultberg, Rilke og om Jørgen Dines Johansens udlægning af forholdet mellem filosofi og litteratur.

Digtsamling med mange skrifter
*Asger Schnacks seneste digtsamling er en lille sjov bog, Spor af Asger Schnack med skrifter, hvor hvert enkelt digt er på hundrede ord og sat med forskellig skrift. Nogle skrifter er lette og fremkommelige, andre klumpede og ulæselige. For eksempel skriver Schnack: "De stod i stjernerne. Mine tanker. De lå i vand. De rakte ud efter mørket. De stirrede på lamperne. Ville forstå. Mikroskopiske bevægelser i huden. Voldsomme regnskyl. De ville ind. De stod i natten. Mine tanker. Som en brand." Digtet, der fortsætter en halvsides penge endnu, er ledsaget af en lille, rund skrifttype med fødder. Den hedder Caslon 540 Roman 10/15 pkt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her