Læsetid: 2 min.

K'nyt

5. december 1998

Arven efter Hans Bendix
*Bladtegnere får nu en plads på Det Kgl. Bibliotek i form af en særsamling. Bl.a. skænkedes 539 tegninger af Politikens legendariske tegner, Hans Bendix, i 1989 til biblioteket, men der er desuden planer om løbende udstilling, indledende i år 2000 med Bo Bojesens værker. Også arvingerne efter bladtegneren Ebbe Sadolin vil overdrage værker til biblioteket.

Nyt bogprogram til januar
*Hvad man en overgang ville have forsvoret, fordi institutionen selv tog kraftigt afstand fra tanken, sker nu alligevel: Danmarks Radio genindfører et særligt bogprogram. Der er premiere på 4. januar på DR 2 forstås. Suzanne Moll bliver studievært.

Designpris til Riisberg
*Årets store designpris på 100.000 kr. uddeltes i går af Designfonden. Den gik til tekstildesigneren Vibeke Riisberg.

Man glemte en færing
*Nordisk Råds svenske delegation udsendte forleden meddelelse om, hvilke forfattere fra de forskellige nordiske lande, der er indstillet til rådets litteraturpris. Man var så uheldig at glemme den færøske kandidat, men oplyser nu, at Jóanes Nielsen er nomineret for digtsamlingen Pentur.

St. St. Blichers romandefinition
*Hvornår er der tale om en roman? Når "begivenheder og karakterskildringer er sande eller kunne være det." Siger én af hovedpersonerne i Steen Steensen Blichers Fjorten Dage i Jylland, som netop - i anledningen af 150 året for den store digters død - er blevet genudsendt af Blicher-selskabet og Gyldendal. (160 s. 150 kr.). Nyudgivelsen er udstyret med stemningsfulde fotos af Kirsten Klein - tidløse landskaber, morgener, skyer, så man en stund kan forledes til at tro, at Vestjylland ikke har flyttet sig siden Blichers tid.

Kunstfond-udvalg valgt
*Kunstfondens nye tremandsudvalg bliver offentliggjort af kulturministeren i næste uge. Politiken mener imidlertid allerede at være bekendt med navnene på de 22 nye kunstnere, som skal være med til at uddele 100 mill. kr. de kommende tre år. Litteraturudvalget
Formand: Bent Vinn Nielsen, 47, forfatter. Bent Haller, 52, børnebogsforfatter. Merete Torp, 42, lyriker.
Film- og Teaterudvalget
Formand: Kaspar Rostrup, 58, scene- og filminstruktør. Søren Kragh-Jacobsen, 51, filminstruktør. Madeleine Røn Juul, teaterinstruktør.
Det Billedkunstneriske Udsmykningsudvalg
Formand: Mogens Møller, 64, billedhugger og professor ved Kunstakademiet. Frithioff Johansen, 59, billedkunstner. Torben Schønherr, 55, landskabsarkitekt.
Det Billedkunstneriske indkøbs- og legatudvalg
Formand: Også Mogens Møller. Anneli Fuchs, kunsthistoriker. Søren Elgaard, 46, maler og kunsthistoriker.
Tonekunstudvalget for den klassiske musik
Formand: Kenneth Knudsen, 51, pianist og komponist. Ivar Frounberg, 48, komponist. Mogens Christensen, 42, komponist.
Tonekunstudvalget for den rytmiske musik
Formand: Også Kenneth Knudsen. Lars H.U.G., 45, pop- og rocksanger. Mikkel Nordsø, 43, jazz- og rockguitarist.
Arkitekturudvalget
Formand: Lone Wiggers, arkitekt. Kjeld Vindum, 50, arkitekt og kongelig bygningsinspektør. Claus Bonderup, 55, arkitekt og professor.
Kunsthåndværk- og Designudvalget
Formand: Peter Hiort-Lorenzen, 55, møbelarkitekt. Bente Hansen, 55, keramiker. Anet Brusgaard, 56, væver.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her