Læsetid: 2 min.

K'NYT

23. december 1998

Dansk pressefoto i 100 år
*Øksnehallen i København præsenterer fra den 29. december udstillingen "Dansk pressefoto i 100 år - en billedkrønike over dagliglivet i ti årtier". Udstillingen er en billeddokumentation fra vort århundrede af folkelivet i Danmark. Det sociale, det kulturelle og det politiske liv. Udstillingen, der åbnes af krønikefortælleren Leif Davidsen, omfatter 153 billeder. I København er udstillingen åben til den 24. januar 1999. Derefter skal den til Nordjyllands Kunstmuseum i Ålborg, Brandts Klædefabrik i Odense, Museet på Koldinghus og Musikhuset Aarhus.

45.000 gæster til gammel jul
*Udstillingen om gammel dansk jul i Den Gamle By i Århus har haft over 45.000 gæster, siden den åbnede den 28. november. Udstillingen viser i 16 huse, hvordan danskerne på et givet tidspunkt i historien har fejret jul. Ældste udstilling er et købmandshjem i 1625. Udstillingen fortsætter til den 6. januar, men har lukket juleaftensdag, juledag, nytårsaftensdag og nytårsdag.

Designpris til amerikaner
*Den amerikanske museumsdirektør William Hull bliver dette års modtager af Designfondens vitaminpille. William Hull har blandt andet arrangeret den store udstilling "Danish Ceramic Art" på The Palmer Museum of Art og hædres for sin indsats for at formidle dansk keramik i udlandet. Pillen er et opmuntringslegat på 10.000 kroner samt en vitaminpille udført i keramik. Overrækkelsen finder sted den 29. december i Kulturministeriet.

Statslig kunst på Internettet
*Fra januar-februar kan man besøge Statens Museum for Kunst hjemme fra stuen, skriver Søndagsavisen. Ud over at se museets billeder, kan man hente oplysninger om de udstillede værker og kunstnere, konserveringsrapporter og videnskabelige artikler. Via Internettet kan man også gå på opdagelse i museets magasiner blandt de tusinder af billeder, der ikke har fået tildelt plads på museets udstillinger. Samtidig med det storstilede internetprojekt får alle medarbejderne på museet - fra kustoder til kunsthistorikere - en ny computer med hjem. Hermed er Statens Museum for Kunst den første af i alt 31 offentlige institutioner, der får del i de 40 millioner kroner i Forskningsministeriets pulje-projekt det såkaldte 'IT-spring'.

Præmier til fornem arkitektur
'Statens Kunstfonds arkitekturudvalg præmierer otte arkitekttegnestuer og deres fornemme bygningsværker, der er bygget i perioden 1996-98. De otte præmier, der hver er på 75.000 kr. går til: Kartuaq - Grønlands Kulturhus (tegnet af Schmidt, Hammer og Lassen), Økoboliger i Skejby og Ikast (Tegnestuen Vandkunsten), B&O's nye administrationsbygning i Struer (KHR arkitekter), Københavns Universitet, Universitetsbiblioteket (Kongelig bygningsinspektør David Bretton-Meyers tegnestue), Fåborg Kraftvarmeværk (Boje Lundgaard og Lene Tranberg), Amfiteatret i Hedeland mellem Roskilde, Greve og Høje Tåstrup (arkitekt Erik Juul), Jarmers Plads (Brandt, Hell Hansted og Holscher) og arkitekterne Dorte Bak Schmidt og Thomas Kranz prises for tegningen af en villa på Rensdyrvej i Skåde. "Fælles for værkerne er, at de fra tilblivelsen har været båret af et meget stærkt engagement, hvor arkitekten - og dermed arkitekturen - har fået ekstra råderum," skriver Statens Kunstfonds arkitekturudvalg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her