Læsetid: 2 min.

K'NYT

18. december 1998

Det Kgl. Teater fik flere tilskuere
*Det Kgl. Teater, der i år kan fejre sit 250 års jubilæum, kan i jubilæumsåret glæde sig over, at det havde en fremgang i antallet af tilskuere på 12 pct. i forhold til sidste år, derimod oplevede Det Storkøbenhavnske Teaterfællesskab en nedgang på 15 pct.

Krygerprisen for Strax
*P3-journalisten Pia Røn har modtaget Danmarks Radios Krygerpris på 15.000 kr. for sin indsats i formiddagsprogrammet Strax. Prisen er opkaldt efter Chr. Kryger, som blev kendt for indfølte, interessante samtaler og reportager. Den uddeles for 26. gang.

Præmieringer af scenefolk
*Statens Kunstfond har præmieret sceneinstruktør Madelien Røn Juul og koreografen Kenneth Kreutzmann med 50.000 kr. til hver for deres indsats i hhv. Lars Noréns Personkreds 3 og danseforestillingen Orbit.

Mød skuespillerne fra Festen
*Lørdag den 19. december udkommer Thomas Vinterbergs roste og belønnede dogmefilm Festen på video og DVD (Digital Versatile Disc) - som den første danske. I den anledning kan man møde alle filmens folkekære skuespillere - Henning Moritzen, Paprika Steen, Thomas Bo Larsen, Ulrik Thomsen og Birthe Neumann - i VideoNetto Megastore på Østerbrogade 70 mellem kl. 14 og 15.

Ny bog om lysfænomener
*I bogen Lysfænomener. Om lys og farver dag og nat videregiver forskere fra fire danske videnskabelige institutter og institutioner ny viden om både dagligdags og mere usædvanlige lysfænomener. Bogen er redigeret af tre unge videnskabsmænd Lars Lindberg Christensen, Anne Værnholt Olesen og Mike van der Poel.

Rejselegater til unge kunstnere
*Unge kunstnere, der arbejder med film, musik, foto, multimedier, teater, koreografi, arkitektur med mere kan nu komme i betragtning til et rejselegat fra det franske stipendiatprogram Pépinière européennes pour jeunes artistes association, der er et samarbejde mellem 17 europæiske lande. De heldige kunstnere kan få penge til leveomkostninger, fri bolig og værksted i bl.a. Milano, Göteborg og Bratislava. Initiativet formidles via Kulturfabrikken og ansøgningsfristen er 4. januar.

Wemaëre-udstilling
*Den retrospektive udstilling på Silkeborg Kunstmuseum af godt 70 værker af maleren Pierre Wemaëres er nu forlænget til 3. januar. Wemaëre arbejdede i perioder tæt sammen med den danske maler Asger Jorn, og på udstillingen kan man blandt andet se deres fælles værk, gobelinen på Statsgymnasiet i Århus, "Den lange rejse" fra 1959. Udstillingen, der kommer fra Couvent des Cordeliers i Paris, viser alle sider af malerens virke.

Engelsk grammatik på cd-rom
*Call English. An English Grammar for Danish Students er navnet på en ny multimedieproduktion, der skal gøre det lettere for danske studerende at lære engelsk grammatik. Sættet består af en lærebog, hvortil der hører en cd-rom med øvelser af forskellig sværhedsgrad. En del af øvelserne er baseret på tekster fra engelske og amerikanske aviser, tidsskrifter, skønlitterære bøger, reklamer med mere. Lærebogen er forfattet af Ese Barlach og udgives af forlaget Systime.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her