Læsetid: 2 min.

K'NYT

15. december 1998

Der er ingen smalle steder
*Morten Søndergaards digtsamling Bier dør sovende rokker ved forestillingen om lyrikken som super-smal litteratur. Den er nemlig hér allerede et halvt år efter udgivelsen ude hos boghandlerne i tredje oplag.

Safari på Zoologisk Museum
*Storvildtjægeren og medicinalfabrikanten Bøje Benzon nedlagde på sine safari-ture til Afrika i 30'rne og 40'rne 472 pattedyr, 1150 fugle og store mængder krybdyr, padder, fisk og insekter. Disse 'ofre for en samler' er nu blevet hevet frem af kældrene til en stor udstilling i Zoologisk Museums gamle udstillingsbygning i Krystalgade i København. Der holdes åbent tirsdag til søndag kl. 11-17, og udstillingen kan ses helt frem til oktober næste år.

Forening for science-fiction
*Trekkies.dk er navnet på en dansk science-fiction forening, der har over 500 medlemmer rundt om i landet. Der bliver især talt om den kult-agtige science-fictionfilm Star-Trek til de månedlige foreningsmøder og i medlemsbladet Subspace. Man kan selvfølgelig også møde den fremtidsorienterede forening på internettet. Adressen er www.trekkies.dk.

Børnebog med stinkende succes
*Børnebogen med den ilde-lugtende titel Muldvarpen der ville vide vide hvem der havde lavet lort på dens hoved er ifølge forlaget Høst og Søn blevet "en stinkende succes", idet den er blevet trykt i 20.000 eksemplarer.

Horehymne og clitoris-digt
*Bladtegneren Claus Seidel har udvalgt og illustreret en række erotiske digte til en bog, Erotiske Linier (148 kr., Høst & Søn) - "alle med et pirrende anslag", som det hedder i forlagets præsentation. Her kan man bl.a. læse en Horehymne af Jørgen Nash, et clitoris-digt af F.P. Jac samt hvordan det er, når digteren Jørgen Leth sover med Daguebera. Det er dejligt at kysse, mener Sten Kaalø, og der er klassikere med som Christian Winther og Morten Nielsen.

Blandet kritik af Det kgl.
*Det Kgl. Teaters tredelte 250-års jubilæumsforestilling får en blandet modtagelse af avisernes anmeldere, skriver Ritzau. Mest negativ er Berlingske Tidende, som kalder markeringen for "et sølle jubilæum i forhold til, hvad teatrets afdelinger notorisk kan præstere". Morgenavisernes anmeldere er dog enige om, at der blev ydet fremragende præstationer i den cocktail af kunstnere, som indgik i Glucks Gudernes Strid, Karen Blixens Sandhedens Time og Amors og Balletmesterens luner af Galeotti. Også Det Kongelige Kapel roses. Anmeldernes uenighed er størst, når det gælder Glucks opera. Berlingske Tidende kritiserer opsætningen af Glucks opera for at være tidsspilde.

Stor pris for minimalisme
*Christian Fonnesbechs minimalistiske videobrev Iltmangel er i Filmhuset i København kåret som vinder af filmkonkurrencen Close Up 98. Med 1. prisen fulgte 75.000 kr. 2. præmien - 30.000 kr. - fik til Niels Thormberg for sin barske og stilsikre film Spyfluen. Louis Thonsgaard modtog 3. prisen - 15.000 kr. - for sin humoristiske Per the Viking samt
seerprisen - ligeledes 15.000 kr. De tre prisbelønnede film var udvalgt blandt seks finalister. I alt 141 nye danske kortfilm deltog.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her