Læsetid: 1 min.

Nyt fra psykologien

23. december 1998

"Forskningsnyt fra psykologien" er velskrevet og letlæst

TIDSSKRIFT
I ret stor ubemærkethed udkommer seks gange om året et tidsskrift fra Psykologisk Institut ved Århus Universitet. Det udsendes især til biblioteker, gymnasier og sådan, og har en udbredelse som Leporellos berømte mille e tre. Det er synd, for "Forskningsnyt fra psykologien" kunne nok interessere langt flere. Det er velskrevet og letlæst, og der er det ved det, at hver eneste artikel er interessant og berører et emne, der rækker langt videre end til fagfællers kreds. Ankermanden er den strålende formidler Thomas Nielsen.

En duft af bladet
Tidsskriftet er bygget op på den måde, at man gennemsøger de bedste udenlandske, især amerikanske tidsskrifter for vigtig forskning, og så fortæller man om det og diskuterer det ud fra danske forhold.
Mere end en duft af bladet kan jeg ikke give her, men en række titler kan måske være oplysende: "Depressionsbehandling: Psykoterapi billigst på lang sigt". "Krisereaktioner rammer kvinder hårdere end mænd". "Ven bedre end fremmed til at dæmpe stress". "Praktiserede Freud psykoanalyse?" "Tre-åriges adfærd varsler senere psykiske problemer". "Om at sidde fast i fortiden." "Kun langvarig stress er skadelig for helbredet".
Tidsskriftet udkommer med seks numre om året til ialt hundrede kroner, og man kan ringe til Psykologisk Institut og få et gratis prøvenummer. Det er da det mindste, man kan gøre.

*Thomas Nielsen o.a. (red): Forskningsnyt fra psykologien. 6 numre å 24 s. 100 kr. Psykologisk Institut, Århus Univ. 89 42 49 00.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her