Læsetid: 3 min.

En pelset kvinde

28. december 1998

9. kapitel, hvori læserinden opsøges af politiet, der vist ikke må bolle i
arbejdstiden. Kan en pels begå mord? Er Hans Otto Jørgensen dyrlæge?

DECEMBERFORTÆLLING

Kære Ellen Margrethe,
de går virkelig i sådan noget trenchcoat der. Politiet, mener jeg. Der kom en og ville snakke med Tage, men han var gået, han er ovre hos en, der hedder Sorte Rudolf, sagde jeg. Politimanden brummede. Rudolf Hansen er ikke at træffe, sagde han. Der havde han allerede været, kunne jeg jo forstå.
Du kan godt huske den der bog af Paul Auster, hvor en detektiv hyres til at holde øje med en anden, der så viser sig at være en detektiv, der er hyret til at holde øje med den anden, altså den første. Vi syntes begge, det var pisseinteressant, selvom vi godtnok ikke rigtig kunne se, hvad det egentlig var, der var så interessant ved det. Nå, men ham politimanden, han mindede altså om den detektiv, eller om dem begge to selvfølgelig, og jeg syntes egentlig, han var interessant. Jeg ville lave lidt sjov og stod og lavede øjne til ham, mens jeg pillede ved den der coat. Men det ville han sgu ikke have, han slog mig simpelthen over fingrene, det gjorde av.
Så blev mor her jo mopset. Hvad fanden, sagde jeg, jeg kunne da ikke vide, at sådan en coat der, at den er intim. Det må Herren virkelig meget undskylde. Du må vist hellere ta mig mæ på stasjonen og gi mig en bette røwfuld, hwa do? tillod jeg mig jo at sige. Det syntes han ikke var sjovt. Han kaldte mig en mær - og ved du hvad, da han gik, tog han sgu min pels med sig! Det gjorde han. Han påstod, at den var eftersøgt for mord i en pelsforretning, nej men altså at den var stjålet sådan et sted der fra. Shit! tænkte jeg jo.
Frederikke Amalie har fundet sig en veninde, en fra skolen, tror jeg, så allerede første juledag tog hun derhen. Hun har ringet hjem, men hun har ikke vist sig siden. Paw er oppe på
loftet hele tiden, nu siger han, at der er en gammel led lokker deroppe, når han har fundet ham, så vil han snitte i ham med sin nye kniv.
Kan du fortælle mig hvad det hele er for noget?
Om det så er gåsen, Katrine Maren, så gider den heller ikke være her mere, jeg ved ikke, hvor den er. Jeg er jo ikke idiot, vel, jeg vidste vel godt dybest set at der var noget med den pels. Det undrer mig da godt nok også noget, at Tage altid har penge, selvom det er længe siden, han har været på Nordsøen.
Nå, nu er Paw kommet ned fra loftet, men han gik bare ud. Så ham ser jeg vel heller ikke igen foreløbig.
Du må altså skrive og fortælle, hvad der sker i byen. Jeg bliver desperat af at sidde her som en forsømt kone på landet, uden at høre noget som helst.
Herude sker der ikke en skid. Ved middagstid, lige efter at ham trenchen var gået, troede jeg ellers, det var Hans Otto Jørgensen, der bankede på. Men så var det bare en dyrlæge, der spurgte om det var mig, der har en trepattet ko, der skulle være blevet syg. Jeg gad ikke engang svare ham, jeg knaldede bare døren i og sagde fuck.

Hjælp mig!
Din
Camilla Elise

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu