Læsetid: 2 min.

K'NYT

28. januar 1999

Kulturtilbud samlet på Internet
*Øresundsregionens mange kulturtilbud er nu samlet på et sted i en kulturkalender på Internettet. I øjeblikket er der mere end 3.000 forskellige arrangementer inden for dans, musik, udstillinger mm. på adressen www.kultur-oresund.net. Inden længe bliver det også muligt via e-mail at abonnere på information om aktuelle begivenheder på begge sider af Øresund. Det er Öresundskomiteens kulturforum, der sammen med Danmarks største kulturkalender på Internettet, Kultunaut, har ansvaret for, at hjemmesiden altid er aktuel.

Støtter Bonde og Brammer
*Filmselskabet Zentropa har udvidet aktiviteterne med etableringen af ZCAP, Zentropa Contemporary Art Projects, som er stiftet for at støtte den helt moderne, kontroversielle billed- og multikunst, ikke mindst den elektroniske kunst. I februar afsløres et projekt, som billedkunstneren Michael Brammer har arbejdet på i et halvt år. Senere producerer ZCAP filmdelen af den installation, Peter Bonde repræsenterer Danmark med på årets biennale i Venedig. ZCAP får base i Zentropas nye lokaler i Avedøre.

Den Kongelige Danske Ballet II
*I går kunne vi på denne plads citere Det Kongelige Teater for meddelelsen om, at en fuld Pariseropera begejstret modtog Den Kongelige Ballet: I dag kan vi citere det franske dagblad Le Monde. "Der er noget helt galt i det danske kongerige, nemlig dets nationalballet," mener avisens anmelder Dominique Frétard, der følte sig "frustreret" efter ballettens opførelse af Bournonvilles Konservatoriet. "Bournonvilles strømmende forløb og blødhed blev ødelagt af manglen på præcision," skriver han under overskriften: "Den Kgl. Danske Ballet har ikke genfundet sin krone."

Goethe-forelæsninger hele foråret
*I anledning af 250 året for Johann Wolfgang Goethes fødsel tilbyder Institut for germansk filologi ved Københavns Universitet en række af såkaldte på-vej-hjem forelæsninger i Studiegården Anneks A, Studiestræde 6 i København. Forelæsningerne, der finder sted hver mandag klokken 16.15 indledes den 25. februar med en introduktion til fødselsdagsbarnets samtid og værk. Den 1. marts gælder det Goethes lyrik, og så går det slag i slag med mesterens forhold til musikken, dannelsen, romantikken, naturvidenskaben mv. Der sættes punktum den 10. maj med en forelæsning om
Faust.

Yoram Kaniuk om Mellemøsten
*Den kendte israelske forfatter Yoram Kaniuk taler søndag den 31. januar på Hotel Scandinavia i København over emnet: "Hvordan finder Israel tilbage til sine rødder og grundlaget for sin eksistens?" Ifølge Kaniuk står
Israel foran det mest afgørende parlamentsvalg i landets historie. Sejrer de destruktive kræfter over viljen til fred og forsoning? Kaniuk taler som led i et arrangement ved Den Danske Israelindsamling (DDI), der hjælper jøder, truet af krig, social nød eller antisemitisme til at komme til Israel. Foruden Kaniuk kan man høre de danske musikere Benjamin og Marie Carmen Koppel, den rumænske violinist Mirel Reznic samt skuespilleren Henning Moritzen. Billetter kan bestilles hos DDI.

Debat om 'Danske Drømme'
*Onsdag den 3. februar kl. 19 fortæller forfatteren og journalisten Leif Davidsen på Rødovre Bibliotek om sit arbejde med tv-serien Danske Drømme.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu