Læsetid: 2 min.

K'NYT

15. januar 1999

Bogen om læsende vaneforbrydere
*Hans Hertels bog om kritikere, forlæggere og lystlæsere - og dermed det litterære liv i Danmark fra 1770'erne til vore dage udkommer i en revideret og udvidet udgave fredag i næste uge. Litteraturens vaneforbrydere, hedder den - 380 sider for 198 kr. Bogen udsendes i anledning af Hans Hertels 60-års fødselsdag. "En lærd og underholdende fremstilling af bogkulturen i Danmark," skrev Ole Wivel i Information, da bogen udkom i 1990.

Magnum-fotograf i København
*En udstilling med fotos af gadebørn i Mexico åbner i dag i Fotografisk Center på Gl. Strand i København. Billederne er taget af svenskeren Kent Klich, der netop er blevet medlem af den højtestimerede, fransk/internationale fotografgruppe Magnum. Udstillingen El Niño kan ses indtil 28. feb. Senere vil forlaget Tiderne Skifter udgive en boglig dokumentation med samme titel.

Trommeslager vil ikke spille
*Efter 15 år som trommeslager i den danske rockgruppe D:A:D forlader Peter Jensen bandet. Han vil prøve kræfter uden for musikbranchen. De resterende medlemmer planlægger en turné i udlandet i forbindelse med udgivelsen af D:A:D's første live-album Psychopatic, der udgives i hele Europa og Japan i januar/februar. D:A:D vil højst sandsynligt kunne ses på de danske scener engang i år 2000.

Mifune med på Berlinfestival
*Søren Kragh-Jacobsens ny spillefilm Mifunes sidste sang er blevet valgt til at deltage i hovedkonkurrencen i den internationale filmfestival i Berlin. Filmen får dansk biografpremiere den 19. marts. Men allerede den 7. marts vises den for et udvalgt publikum i forbindelse med uddelingen af årets Bodil-priser i København.

Triers 'Riget III' udsendes 2001
*Afslutningen på Lars von Triers serie om det ikke helt almindelige liv på et ikke helt almindeligt hospital, kommer på skærmen i år 2001 under titlen Riget III. Afslutningen bliver utraditionel, idet den får form af ét langt afsnit i spillefilmslængde. Riget I og Riget II bestod i alt af otte tv-afsnit, og Riget I kom senere ud samlet som biograffilm. Lars von Trier og hans med-forfatter, Niels Vørsel, er i øjeblikket ved at finpudse manuskriptet. Når seerne må vente endnu et par år på Riget III, skyldes det musicalen Dancer in the Dark, som
Trier instruerer til maj. Det oplyser producent Peter Aalbæk Jensen, Zentropa Film til Ritzau.

Tyveri fra kunstudstilling
*To billeder, som ellers var solgt, blev onsdag stjålet fra Clausens Kunsthandel i København. Det gælder to oliemalerier af Harald Leth med titlerne Fra Lønholt Odden, 1965 og Badende Sletten, 1971. Udstillingen, der er arrangeret i anledning af 100-års dagen for Leths fødsel, fortsætter til 6. februar.

Dobbeltpris til Norén-stykke
*Københavnerbladet Nat & Dag har tildelt Betty Nansen Teatret prisen for Årets bedste teater for opsætningen af den svenske dramatiker Lars Noréns Personkreds 3.

Villy Sørensen får klassikerpris
*Villy Sørensen, der i disse dage er 70-års fødselar, fejres også i aften på Ny Carlsberg Glyptotek, hvor han modtager Klassikerforeningens pris på 25.000 kr., fordi han har givet moderne læsere en bredere forståelse for antikkens digtning og filosofi.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu