Læsetid: 2 min.

K'nyt

13. januar 1999

Nielsen-biennale år 2001
*Den 6. maj sidste år efterlyste Informations musikmedarbejder Anders Beyer her i avisen "en stor samtidsfestival for ny musik i Danmark ... En festival med en fuldtidsansat kunstnerisk leder, og dertil knyttede ansatte, der kan samle musikinstitutioner, der hidtil har arbejdet uafhængigt af hinanden." På den igangværende NUMUS-festival for ny musik resulterede forslaget i nedsættelsen af en arbejdsgruppe, og nu ser det ud til, at planerne vil udmunde i en stor, international Carl Nielsen Festival, en biennale, der første gang skal afholdes i år 2001. Den 28. januar holdes det afgørende møde. Omkring 25 kulturinstitutioner i København er med på ideen, og det er første gang at så mange arbejder sammen. "Mødet munder forhåbentlig ud i en resolution om at fortsætte arbejdet med at skabe en fælles, kulturel manifestation, som ikke alene skal involvere musiklivet, men også museerne," siger komponisten Karl Aage Rasmussen til Berlingske Tidende. Tanken er nemlig en festival, hvor Carl Nielsen på én gang er fundament og blikfang, men også hvor han bringes i samklang med efterkommere nationalt og internationalt samt med de øvrige kunstarter. Foruden Karl Aage Rasmussen og Anders Beyer er initiativtagerne kor- og orkesterchef i Danmarks Radio, Per Erik Veng, leder af Den Anden Opera, Jesper Lützhøft samt komponisterne Klaus Ib Jørgensen, Peter Bruun og Svend Hvidtfelt Nielsen, det tillige er medlem af Statens Musikråd.

Damgaard og la Cour til operaen
*Kongelig kapelmester Harry Damgaard tiltræder 15. februar 1999 som orkesteradministrator og koreografen Lise la Cour tiltræder samtidig som operaadministrator i Den Kongelige Opera. Begge er ansat frem til udgangen af sæsonen 1999-2000, når operachef Elaine Padmores kontrakt udløber. Ansættelserne sker efter at viceoperachef Klas Sjöblom har besluttet at forlade Den Kongelige Opera medio februar 1999 for at blive orkesterchef på Göteborgs Operan.

Stor engelsk pris til Peter Schaufuss
*Den danske balletchef Peter Schaufuss tildeles den engelske pris Best off Stage Artist. Peter Schaufuss, der er balletchef for det internationale balletkompagni i Holstebro, belønnes med prisen for opsætningen af Tjajkovskijs tre store klassikere Svanesøen, Tornerose og Nøddeknækkeren. Fra den 18. januar kan de tre stykker ses på Østre Gasværk i København.

Bruun Rasmussen lejer Nordisk Fjer
*Kunsthandler Jesper Bruun Rasmussen har truffet aftale med Københavns Kommune om leje af den to etager høje og 1.500 kvadratmeter store 'lille bygning', der har tilhørt Nordisk Fjer, samenbygget med den store og efterhånden stærkt forfaldne Nordisk Fjer-bygning på sydsiden. Det er planen at den nye afdeling, der skal åbne til september-oktober, skal være et sidestykke til auktionshuset Christie's velrenommerede 'billigafdeling' med hyppigere auktioner end tilfældet er hos Bruun Rasmussen i dag.

Flere gik i biografen
*Biograferne i Københavns Kommune melder om fremgang. I 1997 blev der solgt 3.884.000 billetter, en stigning på 134.000 i forhold til 1996, viser en opgørelse fra kommunens statistiske kontor. Opgørelsen viser også en fremgang for danske film til 15 procent af de solgte billetter 13 procent året før. Det svarer til, at 95.100 flere biografgængere købte billet til en dansk film.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu