Læsetid: 2 min.

K'NYT

8. januar 1999

Olsen Banden slår alle rekorder
*Absolut sidste omgang med de gamle forbrydere i Olsen Bandens sidste stik fortsætter med at slå alle rekorder. Først slog filmen rekorden for en åbningsweekend, og siden i antal solgte billetter på en uge. Efter to uger på plakaten er filmen set af 407.000 biografgængere, hvilket er endnu en rekord. I alt har filmen indtjent mere end 20 mio. kr. på to uger.

Gamle aviser i kiosken
*Alle med interesse for at fordybe sig i emnet besættelsestidens Danmark kan for alvor få lysten styret her i løbet af århundredets sidste år. Hver uge året igennem kan man hos avisforhandlerne købe genoptryk af udvalgte aviser fra årene 1940-45. Den første udgave er netop kommet på gaden og indeholder Ekstra Bladet og Berlingske Aftenavis fra den 9. april 1940 - samt et genoptryk af det navnkundige tyske flyveblad OPROP. Bladene udgives af "Krigsaviserne", der betegner sig som en uafhængig udgivelse. Senere på året vil også illegale aviser indgå.

Popradio på internettet
*Internet-selskabet Image Scandinavia tilbyder nu internet-brugere at lytte til The Voice direkte og hele døgnet via nettet. The Voice er den første i en lang række danske radiostationer, som internet-udbyderen vil lave samarbejdsaftaler med, oplyser Image Scandinavia. Ifølge selskabet er radio via nettet et godt alternativ til modtagelse med antenne. Desuden giver Internettets udbredelse en unik mulighed for at lytte til radio, hvor almindelig modtagelse med antenne er umulig.

Schaufuss' ballet klager til Gerner
*Formanden for det internationale balletkompagni Peter Schaufuss Balletten i Holstebro, Kurt Degnbol, klager nu til kulturministeren og Folketingets Kulturudvalg. Degnbol er ifølge DR Midt & Vest træt af, at kultureliten i København ikke vil dele kulturpengene med Peter Schaufuss Balletten: "Vi har ikke noget imod, at eksperimenter i København bliver støttet. Men det skal ikke være en ensidig københavnerforestilling. Der bevilges 20 millioner til ballet i 1999 - de tre millioner går til Århus og resten til København. Det finder vi ganske urimeligt," siger Kurt Degnbol. Balletten mangler fire millioner på budgettet for at fastholde ambitionsniveauet i år.

Grundloven er også for børn
*Næsten 25.000 skoleelever fra 1.290 klasser har i et landsdækkende avisprojekt for skoleelever fortalt om deres forventninger til demokratiet i fremtiden. Projektet "Skriv til avisen" er iværksat af Danske Dagblades Forening i anledning af 150-året for grundloven under temaet "Hvem bestemmer - gør du?". Projektet gik ud på, at hver klasse skulle lave deres egen avis, hvor eleverne beskrev deres holdning til demokrati. Eleverne viste, at de har en klar holdning til demokrati, idet de fastslog, at grundloven også er for børn. De to vinderaviser kan ses på Avisen i Undervisningens hjemmeside på adressen: www.aiu.dk fra uge 2.

Enestående - at stå alene
*Svalegangen i Århus har i samarbejde med Egnsteatret Gruppe 38 arrangeret en særegen teaterfestival, hvor man over en halv snes dage vil vise eksempler på en særlig teatergenre: Monologen. Man viser bl.a. Hans Rønnes Ifølge Markus (en bearbejdelse af Markusevangeliet), Kristján Ingimarssons Mike Attack, Jan Guillous Ondskaben med Thomas W. Gabrielsson og Peter Langdals udgave af Richard III med Jesper Christensen.
Forestillingerne vises bagefter på Auktionsscenen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu