Læsetid: 2 min.

K'NYT

27. januar 1999

Stor interesse for krigsaviserne
*Projektet med at genudgive udvalgte aviser fra besættelsestidens Danmark - kioskbrugere har bemærket dem - tegner til at blive en salgssucces. Erik Bach fra Krigsaviserne fortæller til Information, at det første sæt - uden at det dog er totalt bekræftet - nu skulle være solgt i et antal på ca. 75.000 i løssalg. 7-800 har tegnet et 1375-kroners abonnement på samtlige aviser, som udkommer i de 52 uger, projektet kører. Bag udgivelserne står London-forlaget Albertas Limited, som samarbejder med en lokal redaktions- og administrationsgruppe, idet konceptet også køres af andre lande, bl.a. Holland.

Braad Thomsen på engelsk
*Det er ikke kun danske film, der gør sig i det store udland. Også dansk filmlitteratur kan være med. Chr. Braad Thomsens store og herhjemme meget roste Rainer Werner Fassbinder-biografi er nu udkommet på det engelske forlag Faber and Faber under titlen Fasbinder: The Life and Work of a Provocative Genius. Bogen er netop blevet anmeldt i det ansete filmtidsskrift Sight and Sound, hvor forfatteren kaldes "stjerneforblændet" i sin meget personlige tilgang til Fassbinder. Men bogen roses som "detaljerig, vidtfavnende i sit stof og let tilgængelig". Dog mener anmelderen Sheila Johnson, af Braad Thomsens "ortodokse freudianisme er tilbøjelig til at gøre fortolkningerne indskrænkende og utilfredsstillende."

Monsterfilm- marathon
*Husets Biograf byder på lørdag på 12 timers non-stop monsterfilm, hvor interesserede kan (gen)se bl.a. The big doll house, hvor følgende reaktioner anbefales af arrangørerne: "Kryb sammen af frygt, når den sadistiske fangevogter torturerer pigerne...osv." Der er fem andre film at vælge mellem - og præmie til den, der ikke forlader biografen i de 12 timer.

Dogme-premiere rykkes frem
*Den danske biografpremiere på Søren Kragh-Jacobsens dogmefilm Mifunes sidste sang rykkes en uge frem fra d. 19. til d. 12. marts for at udnytte den opmærksomhed, der følger med deltagelsen i Berlin-festivallen i næste måned, hvortil filmen er udtaget.

Fuldt hus til dansk ballet
*Det var en fyldt Pariseropera, der begejstret modtog Den Kongelige Ballet under et netop afholdt gæstespil, meddeles det fra Det kgl. Teater. Forestillingen var et program bestående af balletter af Bournonville, John Neumeier, Stanton Welch, Peter Martins og Maurice Béjart.

Filmby kan skabe beskæftigelse
*Antallet af arbejdspladser vil stige stærkt herhjemme, hvis aktiviteterne i Avedøre udvikler sig til en decideret filmby, siger direktør for Det Danske Filminstitut, Henning Camre, der også mener, at de ekstra penge, dansk film har fået tilført, kan komme til at betyde ekstra beskæftigelse. EU-Kommissionen forventer en vækst på omkring 70 pct. i den europæiske medieindustri i de kommende 10 år, men han tør ikke gætte på, hvor stor væksten bliver herhjemme. "I forvejen har Danmark en høj produktion i forhold til indbyggertallet," siger Camre, der ser en filmby i Avedøre som et kraftcenter, hvor branchen - ud over
produktionen - kan hente ideer og udveksle erfaringer.

Disputats om Niels Larsen Stevns
*Museuminspektør ved Ordrupgaard, kunsthistorikeren Michael Wivel har skrevet doktordisputats om maleren Niels Larsen Stevns og hans personlige og kunstneriske udvikling. Lysets Tøven/Lysets Veje, kalder han disputatsen, hvis første bind af to allerede udkom i 1994. Det andet bind er et tillægsbind i anledning af bogens "forfremmelse" til doktorafhandling. Disputatsen forsvares i dag kl. 13 i Anneks-auditorium A, Københavns Universitet, Studiestræde 6.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu