Læsetid: 2 min.

K'nyt

22. januar 1999

Niels Larsen Stevns
*Museuminspektør ved Ordrupgaard, kunsthistorikeren Michael Wivel har skrevet doktordisputats om maleren Niels Larsen Stevns og hans personlige og kunstneriske udvikling. Lysets Tøven/Lysets Veje, kalder han disputatsen, hvis første bind af to allerede udkom i 1994. Det andet bind er et tillægsbind i anledning af bogens 'forfremmelse' til doktorafhandling. Disputatsen forsvares i dag kl. 13 i Anneks-auditorium A, Københavns Universitet, Studiestræde 6.

Danske film i Berlin
*En række danske kort- og dokumentarfilm vises i den kommende uge i Berlin. Filmene får følgeskab af skuespilleren Ole Lemmeke og instruktøren Jens Arentzen, som begge deltager i festivalen. Blandt filmene er fire film med Ole Lemmeke: Pigen med de grønne øjne, Skyggernes skygge rammer mig, Manden fra dybet og Hænderne op. Jens Arentzen er præsenteret med den prisbelønnede film Blomsterfangen. Også de tre oscarnominerede kortfilm Skal vi være kærester af Birger Larsen, Wolfgang og Ernst og lyset af Anders Thomas Jensen vises på festivalen. Filmene blev sidste weekend vist i London.

Vinterberg mod amerikanisering
*Thomas Vinterberg udtaler i et interview i Newsweek, at EU's forsøg på at efterligne USA's filmindustri efter hans mening er en fejlsatsning. "Styrken i amerikansk filmproduktion er, at det er en industri. Europæisk filmproduktion prøver at blive en industri, men det burde den ikke. Hvis vi prøver at lave disse "europudding-produktioner" (produktioner, hvor filmholdet består af folk fra forskellige europæiske lande, red.), vil vi bare slå den ihjel. For at få succes må Europa beholde individualismen og irrationaliteten i filmproduktionen. At konkurrere efter amerikanske spilleregler er umuligt. Vi burde slet ikke forsøge," siger han og fortæller, at Dogme 95-holdet nu består af fire danskere, en franskmand, en svensker og en amerikaner. Men på trods af Lars von Triers hundredevis af skiftlige invitationer til 'store' instruktører som Francis Ford Coppola og Scorsese om at deltage i Dogme-projektet, er der endnu ikke én eneste, der har svaret. "De må have for travlt med at sætte lys op," lyder Thomas Vinterbergs forklaring.

Programmer om kirke og tro på DR
*Danmarks Radios ledelse har besluttet at afsætte i alt 8,3 mio. kr. til udsendelser om kirke, religion og tro i DR-TV, oplyser Kirke & Medier, der glæder sig over beslutningen. Ifølge formanden for Kirke & Medier, sognepræst Frede Jørgensen, har DR med beslutningen hørt den kirkelige forenings "faste aftenbøn". DR-TV's religiøse programprofil kommer både til at bestå af velkendte programmer, genudsendelser og nyskabelser. "På et møde i tv-provinsenheden har Kirke & Medier og Folkekirkeligt Medieforum fået en god orientering om de nye programmer. Arbejdstitler som troens huse, troens sange, troens verden og troens folk giver en ide om noget af det, der er på vej," siger Frede Jørgensen til Ritzau. Efter afprøvningen af de nye koncepter er det DR's mål at nå frem til nye faste rammer for det kirkelige stof fra og med år 2000.

Flere DR-tilbud til børn og unge
*Danmarks Radio øger antallet af tilbud til børn og unge med to nye afdelinger, som skal sikre flere tilbud til de yngste generationer i alle tre medier: tv, radio og Internet. DR's satsning betyder, at radio- og tv-stationens trimediale projekt "U land" i radioen på P3, i tv på DR 2 og på nettet via DR-Online bliver gjort permanent.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu