Læsetid: 2 min.

K'NYT

21. januar 1999

Gensyn med Pasolinis 'Salo'
*Lars von Trier har genimporteret den italienske filminstruktør Pier Paolo Pasolinis sidste film, den gruopvækkende Salo eller de 120 dage i Sodoma. Filmen der fik premiere tre uger efter mordet på Pasolini gik kun seks dage i Danmark, "fordi ingen magtede at se den".
"I dette grusomme århundredes sidste år er ingen film mere aktuel end Pasolinis ekstreme, gådefulde og forfærdende mesterværk", mener Christian Braad Thomsen og importørerne, der også kalder filmen "en skamstøtte over det 20. århundrede." Salo er navnet på den fascistiske republik i Norditalien, som Mussolini oprettede efter at være blevet fordrevet fra Rom. Filmen får premiere i Grand, København den 29. januar.

Succes for film om Goethes farvelære
*Den danske dokumentarfilm Lyset, mørket og farverne om Goethes farvelære er blevet en stor publikumssucces. Efter sidste år at have været vist i Filmhuset i København, hvor der var udsolgt til samtlige forestillinger, vil filmen derfor blive vist i Vester Vov Vov fra den 22. januar. Filmen vises også i Øst for Paradis, Århus.

Kurosawas sidste film færdiggøres
*Da Akira Kurosawa døde i september sidste år, efterlod han sig filmmanuskriptet After the Rain. Hans assisterende instruktør, Takashi Koizumi skal nu færdiggøre filmen om en samurai, der er besat af materiel rigdom. Filmholdet håber at kunne vise filmen på Filmfestivalen i Venezia i september som en markering af ét-års-dagen for Kurosawas død.

Pierre Dørge på turné i Australien
*Orkesterlederen Pierre Dørge og hans New Jungle Orchestra åbner den 21. januar den årlige Sydney Festival i Australien og turnerer derefter med i alt syv koncerter. Samtidig udsender Dørge og hans orkester cd'en giraf. Turneen er kommet i stand ved et samarbejde mellem Dansk Jazzforbund og den australske kulturorganisation Australian Northern Europe Liaisons.

Møderække om Middelalderen
*Den 26. januar klokken 14 punkterer professor i middelalderhistorie Brian McGuire "ti mørke myter om middelalderen" og belyser middelalderens betydning i dag. Det sker i Grundtvigkirkens krypt, På Bjerget, København NV, og foredraget er det første i en række om Middelalderen.

'100 år - 100 ure' i Arbejdermuseet
*Tidens form og design er temaet i Arbejdermuseets særudstilling 100 År - 100 Ure, der vises indtil den 5. april. Udstillingen følger urenes udvikling fra mekaniske, fjederdrevne ure til nutidens elektroniske præcisionsmaskiner og fra lommeur til armbåndsur. Desuden vises vækkeure, spareure, stopure og smykkeure samt et pornografisk kinesisk lommeur.

'Prioritaire' solgt til Frankrig
*Iselin C. Hermanns debutroman Prioritaire er netop blevet solgt til Editions Robert Laffont - Editions Fixot i Frankrig, der bl.a. udgiver Bret Easton Ellis, Vladimir Nabokov, Graham
Greene og Primo Levi. Prioritaire er desuden solgt til udgivelse i Tyskland, Holland, England, USA, Italien og Sverige, og det er enestående for en debutroman. Romanen, der udkom på forlaget Munksgaard/Rosinante i marts 1998, er en sanselig og underholdende erotisk brevroman om de længsler, der kan leves ud bag et brevs maske, og om muligheden for katastrofe, når masken falder.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu