Læsetid: 2 min.

K'NYT

20. januar 1999

Delte meninger om nationalscene
*Den del af dagspressen, der mente noget om de tre muligheder, der blev lagt frem på gårsdagens høring om Det Kgl. Teaters fremtid, mente forskelligt. Specielt valgte skribenterne at mene noget om den store nationale løsning, der går ud på at bygge en stor nationalscene på Tøjhusgrunden til en pris af 2.4 mia. kroner. Med den løsning ville de tre kunstarter kunne forblive under samme tag, hvilket de også ønsker. "Det hele samlet under ét. Det er en skidt idé. Kunstnerisk ufrygtbar. Bureaukratisk. Administrativt noget knold. Herlev Sygehus, som Peter Langdal sagde," skrev Ekstra Bladets Gregers Dirckinck-Holmfeld. Modsat opfordrede Politikens Monna Dithmer til at "give visionerne en chance". "I en tid, hvor udgifterne til metroen langt overgår selv flere kgl. supertankere, og hvor det gælder om at udkaste planer for Det Kgl. i det 21. århundrede, så skulle man måske give teatrets store plan en chance," skrev hun.

Ny arbejdersangbog på vej
*Da der kun er omkring 100 eksemplarer af Arbejdersangbogen tilbage på hylderne i AOF's Forlag, har de besluttet at udsende en ny revideret udgave af sangbogen. "Det er hensigten, at en moderniseret udgave af den traditionsrige Arbejdersangbog skal se dagens lys efter sommerferien, og arbejdet med at udvælge sange til den ny sangbog er allerede langt fremme," oplyser AOF Danmarks forretningsfører, Ole Askvig, der dog lover, at de fleste af de gamle arbejdersange også vil kunne findes i den nye udgave. Arbejdersangbogen udkom for første gang i 1926 med 245 sange. Siden er det blevet til otte nye udgaver og et samlet oplag på 474.000 eksemplarer.

Peter Seeberg in memoriam
*Statsbiblioteket i Århus mindes indtil onsdag d. 27. januar Peter Seeberg med en udstilling i Forhallen. Alle forfatterskabets romaner, novellebind og andre væsentlige værker i bogform samt et udvalg af litteratur om Peter Seeberg er lagt frem. Også den arkæologiske og museumsfaglige side af forfatterens virke er repræsenteret i montrerne, ligesom man kan glæde sig over de børnebøger, der i de senere år udsprang af Seebergs fantasi. Derudover er dagbladenes nekrologer samlet på plancher.

'Bang' som tysk føljeton
*Dorrit Willumsens prisbelønnede roman Bang, har over flere måneder løbet som føljeton i det store tyske dagblad Frankfurter Allegemeine Zeitung, der for nylig bragte en anmeldelse af bogudgaven. Anmelderen, kenderen af dansk litteratur Heinrich Detering, priser i høje toner Willumsen for hendes nuancerede portræt af den danske digter, der i sin tid var et stort navn i Tyskland. Detering mener dog, at Willumsen identificerer sig så meget med Herman Bang, at hun mildner luften mere om sin hovedperson, end der er hold i, skriver Aktuelt.

Rettelse til Balletten i Paris
*Skuespilleren Henrik Trenskow har gjort redaktionen opmærksom på, at Den Kongelige Danske Ballet ikke optræder på Théâtre des Champs-Elysées, som det fremgik af Børge Visbys artikel "Sådan gør man i Paris", der kunne læses i avisen den 15 januar. Det er efterhånden nogle år siden, at Den Konglige Danske Ballet gæstedansede der. I denne måned foregår løjerne i det nyrenoverede Palais Garnier - også kendt som 'Pariseroperaen', forklarer Henrik Trenskow.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu