Jorns malerier på Cuba reddes
*En dansk projektgruppe vil for et beløb på to mio. kr. forsøge at redde en række vægmalerier, som den danske COBRA-maler Asger Jorn har malet under et besøg i Havanna i 1968. Malerierne har store vandskader og afskalninger, men er ellers velbevarede. Gruppen, der om 14 dage barsler med en rapport, består af chefkonservator Bent Hacke, Århus, formanden for kulturforeningen CG, Steen Andersen, Århus, samt direktøren for Silkeborg Kunstmuseums Asger Jorn-samling, Troels Andersen. Desuden vil der om kort tid blive etableret en styregruppe, bl.a. med repræsentanter for en række af de fonde, der har vist sig interesserede i at støtte projektet.
Henning Camre undskylder
*Direktøren for Det Danske Filminstitut, Henning Camre, har set sig foranlediget til at udsende en pressemeddelelse, hvori han undskylder en fadæse i huset. I sit månedprogram for januar er flere nye danske biograffilm, som instituttet har støttet, blev et omtalt i stærkt nedvurderende vendinger - anonymt. Ærekrænkende og uhørt, skriver Camre og undskylder uforbeholdent.
Galleri Wallner flytter
*Det lille galleri for dansk og udenlandsk samtidskunst i Bredgade 34, Galleri Nicolaj Wallner, vil i løbet af foråret få ny adresse på Islands Brygge. Galleriet lå oprindelig i St. Kongensgade. Det kom bag på mange i kunstmiljøet, da det i sin tid flyttede til den nuværende adresse i den celebre gade med de mange etablerede gallerier. "Med de ny lokaler vil man dels få bedre og større udstillingsfaciliteter, dels flytte til en bydel, hvor der sker en masse spændende nyt," siger Nicolaj Wallner, der endnu ikke vil røbe galleriets nye adresse. Nicolaj Wallner
har gennem de sidste seks år vist en række kontroversielle udstillinger af unge danske og udenlandske kunstnere, der senere har fået et internationalt gennembrud. Bl.a. Peter Land, Douglas Gor-don, Jonathan Monk, Elke Krystufek, David Shrigley, Joachim Koester m.fl. Galleriet har deltaget aktivt på messer i udlandet, og i dag kommer en del af Galleri Wallners kunder fra udlandet.
Danskerne ser mere tv
*Danskerne så mere tv i 1998 end nogensinde før. Ifølge TV2's informationsafdeling brugte vi gennemsnitligt to timer og 42 minutter om dagen foran fjernsynet - eller seks minutter mere end i 1997 og tre minutter mere end i det hidtidige rekordår 1996. Ifølge TV2 skyldes den nye rekord for 1998, at danskerne fik flere danske programmer at vælge imellem, den elendige sommer, og at VM i fodbold trak høje seertal.
Afgangsprojekter på Holmen
*60 afgangsprojekter fra Kunstakademiets Arkitektskole udstilles fra slutningen af måneden i skolens udstillingshal på Holmen. Udstillingen viser afgangsprojekterne med tegninger og modeller af bygninger, byplaner og design. Fremvisningen varer fra den 30. januar til den 21. februar.
Popkunst udstilles i Arken
*Amerikansk og europæisk popkunst er emnet for en udstilling, der i perioden fra den 30. januar til den 2. maj vises på kunstmuseet Arken i Ishøj. Popkunstnerne tog udgangspunkt i populærkulturens farvestrålende univers af tegneserier, popmusik, filmstjerner, mode, fastfood og biler. Blandt udstillerne er Andy Warhol, Per Kirkeby, Stig Brøgger, Claes Oldenburg og Roy Lichtenstein.