Læsetid: 5 min.

Kultur i ugen

21. januar 1999

Af LISBETH BONDE,ANDERS BEYER,ERIK WIEDEMANN,TORBEN BILLE,ANNE MIDDELBOE CHRISTENSEN,ALLAN DE WAAL

UDSTILLING
*Stedet II er et projekt om fremtidens udsmykninger. Det er både en bog og en udstilling. Hvor og hvordan skal fremtidens udstillinger se ud?, spørger de ti kunstnere: Martin Erik Andersen, Kerstin Bergendal, Henning Christiansen, Anette Harboe Flensburg, Helle Frøsig, Peter Holst Henckel, Ellen Hyllemose, Frans Jacobi, Lars Bent Petersen og Christian Schmidt-Rasmussen. Det er et samarbejde mellem Statens Kunstfond og Kunstmuseet Køge Skitsesamling.
Køge Skitsesamling. Åbner i mor. Ti-sø. 11-17. Til 25. apr.

*Corner er en af landets bedste kunstnersammenslutninger. I år hylder man på mindeudstillinger de afdøde kunstnere Bjarne Esbensen og Knud Lollesgaard. Der er en særlig præstentation af den norlandske kunstner Anders Åberg. Gæsterne er i år Mogens Gissel, Bente Hansen, Lars Ravn og Morten Skovmand.
Åbner på lø. Charlottenborg. Dgl. 10-16.30, on. 10-19. Til 14. feb.

*Rooseum i Malmø åbner på lørdag en udstilling med titlen 'om det sublime...'. med bl.a. Felix Gonzalez-Torres, Mike Kelley, Wolfgang Tilmans, Anders Widof, Cindy Sherman, Lars Nilsson m.fl.
Gasverksgatan, Ti.-sø. 11-17. Til 21. mar.

*Torben Ebbesen viser på udstillingen 'Både - Og' skulpturer og maleri samt tegninger. Hans originale værker henter inspirationsmæssig næring i såvel det profane som det åndelige.
Åbner i mor. kl. 17-19. Galleri Jespersen, Ny Vesterg. 9, Odense. Ti.-fr. 12-17, lø. 11-14. Til 24. feb.

*El Niño - Gadens børn, Mexico City viser den svenske fotograf Kent Klichs fotografier af mexikanske gadebørn.
Ti.-sø. 11-17. Fotografisk Center, Gammel Strand 48, Kbh. Til 28. feb.

*Lone Arendal viser nye malerier med titlen 'Odessa'. Hun kombinerer voksteknik og tryk til malerier, hvorved farverne bliver nærmest fysiske.
Galerie Bossky, Vimmelskaftet 41B, Kbh. Ti.-fr. 12-17, lø. 11-15. Til 3. feb.

*Billedkunstnerne Pia Arke, Sophia Kalkau, Veronika Raaen og Nynne Livbjerg viser nye værker. De fire kunstnere udtrykker sig v.h.a. fotografi, skulptur, instllation, video og film.
Ti.-fr. 11-17, lø.-sø. 12-16. Til 29. mar. Museet for Samtidskunst, Stændertorvet 3D, Roskilde

*Agneta Werner viser fotografi/video under titlen 'Tilfald'. Udstillingen har et retrospektivt præg, idet der vises flere lidt ældre arbejder sammen med nyere. Via arbejdet med film og video (og dermed lyd) undersøger Werner samspillet mellem visualitet og ord.
Overgaden, Ovengaden neden Vandet 17, Kbh. Ti.-sø. 13-17.

KLASSISK
*Mahler Ved aftenens Torsdagskoncert spiller Radiosymfoniorkestret Haydns Symfoni nr. 99 og Mahlers Das Lied von der Erde (symfoni for alt- og tenorsolo og orkester efter Hans Bethges digtsamling Den kinesiske fløjte). Solister: Iris Vermillion (alt) og Jon Fredric West (tenor). Marek Janowski dirigerer.
I aften kl. 20 i Radiohusets koncertsal. Spilles også i morgen samme tid og sted

*Frandsen Komponisten
John Frandsens cellokoncert Salme til Isdronningen uropføres i aften af Odense Symfoniorkester. Svend Winsløv er solist. Uri Mayer dirigerer. Man spiller også Haydns Symfoni nr. 101 og Liszts Les Preludes.
I aften kl. 20 i Carl Nielsen Salen, Odense koncerthus. Programmet spilles også i morgen kl. 20 i Kilden i Horsens

*Adams Aarhus Symfoniorkester spiller amerikansk musik. Den 37-årige amerikanske dirigent Robert Spano og koncertmester Laura Park, indtager scenen sammen med Aarhus Symfoniorkester for at opføre et amerikansk program. Man spiller John Adams' Harmonielehre og Bernsteins Serenade for violin og orkester, samt Symphonic Dances fra West Side Story.
I aften kl. 19.30 i Musikhuset Aarhus

*Eben Vor Frelsers Kirke på Christianshavn inviterer til fire koncerter. Ved den første koncert spiller organisten Niels Henrik Jessen. Koncerten er en portrætkoncert af den tjekkiske komponist Petr Eben, der fylder 70 år på koncertdagen. Jessen vil give publikum et rigt varieret indtryk af Ebens musik, der er karakteriseret ved en prægtig rytmesans, ofte inspireret af gregoriansk sang, tjekkisk folkemusik og jazz.
Fr. kl. 20 i Vor Frelsers Kirke

*Mozart Embedsmandsduoen (organisten Ulrik SpangHanssen og basunisten Niels-Ole Bo Johansen) spiller værker af Leopold Mozart, Guilmant, Matthison-Hansen og Rachmaninov.
Sø. kl. 17 i Birkerød Kirke

*Scarlatti Kormusikkens Mestre er titlen på en serie med musik af de store mestre inden for vokalmusikken. Ved næste koncert synger Radiokammerkoret under ledelse af Bo Holten. Med sig har de Copenhagen Cornetts & Sackbutts og organisten Søren Christian Vestergaard. Værker af Scarlatti, Ugolini og Gabrieli.
Ti. kl. 20 i Christiansborg Slotskirke

JAZZ
*Flemming Agerskov spiller trompet i en ny kvintet, der også rummer to svenskere og englænderne Julian Argüelles (sax) og Martin France (trommer), begge kendt fra samarbejde med Django Bates.
Copenhagen JazzHouse to. kl. 20.30

*Jan Kaspersen er en blandt mange deltagere i den odenseanske festival 'Vinterjazz', som slutter lørdag. Det drejer sig denne gang om hans soloklaver.
Musikbiblioteket fr. kl. 20

*Josefine Cronholm synger i sekstetten Factum Est, som også rummer saxofonisten Fredrik Lundin.
Rytmeposten, Odense fr. kl. 22

*Niels Raae spiller klaver i trioen Kind of Jazz, som også rummer Peter Hansen (bas) og Mikkel Find (trommer).
Copenhagen JazzHouse fr. kl. 21,30

*Marc Bernstein den amerikanske saxofonist afslutter i kvartet med Olivier Antunes (klaver) og Mads Vinding (bas) den odenseanske festival.
Jazzhus Dexter lø. kl. 22

*Lars Jansson, den nyudnævnte gæsteprofessor ved Det Jyske Musikkonservatorium, spiller klaver og egne kompositioner ved en gratis koncert med de lokale seniorkoryfæer Klüvers Big Band.
Musikhusets caféscene, Århus, sø. kl. 13

ROCK
*Kenn Lending fortsætter upåvirket af alle trends med at hylde tidløsheden og traditionen med blues-fortolkninger, der har erfaringen på deres side.
Mojo, København lø kl. 22.30

*TV-2 inviterer et udvalgt publikum indenfor til en unplugged koncert, som senere kan ses af endnu flere på DR1 og 2. I front er stadig Steffen Brandt, som netop i Euroman er blevet nævnt som en af det næste årtusinds mænd. Kvinden ned på alle fire!?
Train, Århus sø kl. 20

SCENEN
*My Fair Lady En Snegl på Vej'n og alle de andre Pygmalion-melodier boltrer sig på Det Ny Teater, hvor Meike Bahnsen spiller Eliza Doolittle, der går gennem dannelsesskolen hos Søren Spannings professor Higgins. Mogens Pedersen har sat i scene, og James Price styrer orkestret.
Det Ny Teater, 21. jan.-medio maj.

*Gjøngehøvdingen Så er der dækket op til farce på Bellevue, når Flemming Jensen og Jesper Klein spiller '2 mand om 21 forskellige roller', tilsyneladende temmelig frit over den gamle klassiker. Ole Ousen er kapelmester.
Bellevue Teatret, 21. jan.-26. feb.

*Romeo og Julie The Loyal Shakespeare Company er nu nået til Magstræde på deres Danmarksturné, hvor de byder på den gamle kærlighedstragedie omsat til 70 minutters farce - for tre mænd.
Teater Styhr og Kjær, Huset, 21-23. jan.

*Det kan Ske det kan Kniv'e med en Gaffel
Bordskikken bliver udfordret, når Ske og Gaffel finder ud af, at de selv vil øse op - ikke mindst når Kni også vil lege med... Søren Danielsen har instrueret løjerne med sang og dukker for børn fra to år og opefter.
Det Lille Teater, Lavendelstræde 7, 21. jan.-29. apr.

*Høsten Henrik Krogholt debuterede sidste sæson som dramatiker med den ætsende provinslivsforestilling Menneskereden på Stærekassen. Nu er han tilbage med endnu en kommentar til det virkelige liv på landet - efter sigende om to brødres opgør med deres far. Emmet Feigenberg instruerer.
Det Kgl. Teater, Turbinehallerne, 27. jan.-26. feb.

ETCETERA
*Arne Jacobsen og hans organiske stoleformer er udstillet i Kunstforeningen, København. Foruden hans egne stole er der andre eksempler på efterkrigstiden industrielle møbeldesign. Og en stor model af hans fremtidshus fra 1929.
Kunstforeningen, l. Strand. Ti.-sø. 11-17. Til 18. april

*Dominique Perrault fransk arkitekt, kan fortsat ses i Arkitekturcentret Gl. Dok, med diasserier på hvide gulvplader. 72 forskellige projekter.

*'99 UID v. Henrik Valeur kan fra på lørdag ses i Arkitekturgalleriet samme sted.
Begge udstillinger til 28. feb. Gl. Dok, Kbh., Hver dag 10-17

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her