Læsetid: 1 min.

En stor fornyer

16. januar 1999

Teatermanden Jerzy Grotowski er død

Et af de store navne i europæisk teater, polakken Jerzy Grotowski, døde torsdag morgen i sit fødeland, Polen, erfarer Information via kilder på Odin Teatret i Holstebro, som stod Grotowski nær. Et teater, hvis hele virke bygger på Grotowskis tanker om teatret, idet Odin Teatrets leder, italieneren Eugenio Barba, i sin tid deltog i arbejdet i det såkaldte teaterlaboraotium, som Grotowski ledede i Wroclaw i Polen i begyndelsen af 60'erne.
Grotowski indledte sin karriere byen Opole med et ganske lille teater (Teatret med de tretten rækker), men hans ideer vakte så stor interesse uden for Polen, at han bl.a. indgik i et samarbejde med den engelske teatermand Peter Brooks, som i høj grad lod sig inspirere.
Grotowski (f. 1933) var i sine sidste år plaget af flere sygdomme på samme tid. Han boede fra 1986 i Italien, hvor han arbejdede med teater uden publikum som en mental foranstaltning.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her