Læsetid: 1 min.

Usportsfolk

29. januar 1999

Juan Antonio Samaranch
*Vores allesammens festlige IOC-præsident vasker sine hænder i forbindelse med den omfattende korruptionssag i IOC. "Jeg har ikke gjort noget forkert", fastslår han i et interview med den tyske ugeavis Die Zeit. Håndtvætningen finder sted samtidig med oplysninger om, at Samaranch har sendt et brev til OL-komitéen i den japanske by Nagano for at høre, om det virkelig kan passe, at komitéen brændte alle regnskaberne efter vinterlegene i 1988, fordi de kunne kompromittere IOC-medlemmer.

Francesco Rutelli
*Roms borgmester kræver nu en ny afstemning om placeringen af OL 2004. Ifølge Rutelli har Athen svindlet så meget forud for den afstemning, der gav grækerne OL, at der må stemmes igen. Tænk, at den slags foretagsomhed kommer bag på en italiensk borgmester

Notepolitik
*IOC-ledelsens korruptions- og bestikkelsessager har nu nået et sådant omfang, at Ritzaus Bureau har indført en rubrik med titlen 'Dagens korruptions-noter'.

Spilleraftaler
*Det italienske fodboldforbund undersøger om der forekom aftalt spil, da Venezia i weekenden besejrede Bari med 2-1 i Serie A. Ifølge forlydenderne aftalte spillerne undervejs, at kampen skulle ende 1-1 - og Venezia-spillerne blev da også aldeles rasende, da brasilianske Tuta af vanvare kom til at score sejrsmålet i sidste minut. Giv dog den mand et italienskkursus.

Charles Mukora
*Kenyas suspenderede IOC-medlem Charles Mukora har trukket sig fra komitéen i kølvandet på Salt Lake City-bestikkelsessagen. I forvejen er Pirjo Häggman, Finland, Bashir Mohammed Attarabulsi, Libyen, og David Sikhulumi Sibandze, Swaziland, trådt tilbage. Flere vil følge.

Willy 'EPO' Voet
*I den tyske avis Die Woche undrer den tidligere Festina-massør sig over Bjarne Riis' evner til køre opad, da han vandt Tour de France i 1996. "Da Riis vandt touren, havde Festina-rytterne en hæmatokritværdi på 54, og de stod stille på bjerget, da Riis rykkede," fastslår Willy Voet. Ja, sådan så det ud.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her