Læsetid: 1 min.

Borgmestre i brechen

17. februar 1999

Garnisonsbyer i forsvar for deres egne kaserner. Selvfølgelig skal der lukkes kaserner - bare ikke i deres byer, forklarer de

Kampen om at bevare landets 25 kaserner, flåde- og flyvestationer er gået ind.
Borgmestre og kommunalbestyrelser fra garnisonsbyer landet over har taget kontakt til Forsvarsministeriet, Forsvarskommissionen og folketingspolitikere for at påvirke dem til at lukke kaserner - i andre byer.
Inden den 1. marts skal regeringen præsentere sit udspil til et nyt forsvarsforlig, og de første rygter taler om voldsomme besparelser. Og selvfølgelig skal der spares, men det skal ikke være i deres by, forklarer borgmestrene.
"Der er ingen tvivl om, at der er brug for, at militæret bliver effektiviseret, som så mange andre ting. Men alle vil jo gerne bevare en stor arbejdsplads," som Vardes borgmester Kaj Nielsen (V) siger det.
Næstveds borgmester Henning Jensen (S) præsenterer i dag en rapport, der skal overbevise Christiansborgpolitikerne om, at Næstved Kaserne ikke skal lukkes.
"Vi er klar over, at der skal laves rationaliseringer, og det er nok også fornuftigt. Men jeg kæmper imod at det bliver på Næstved Kaserne. Det mener jeg, at jeg er i min gode ret til," siger han.
Medlem af Folketingets forsvarsudvalg, major Helge Adam Møller (K) bor i Næstved. Han er enig i, at kasernen har stor betydning for byen. Men lokalpolitiske hensyn vil ikke få meget plads, når det nye forsvarsforlig forhandles på plads, mener han.
"Det vigtigste er, at forsvaret drives så rationalt som muligt," siger han.
Den radikale forsvarsordfører Jørgen Estrup er enig: "Vi har ikke forsvaret for at varetage lokale beskæftigelsesinteresser. Vi har det for at varetage vores sikkerhedspolitiske interesser," siger han.

Side 4: Oprustning til kamp mod kasernerne

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her