Læsetid: 2 min.

Clinton i ny sexskandale

26. februar 1999

Beskyldningerne vil ikke gå væk - denne gang er det voldtægt

BOSTON - Kun tre uger efter bilæggelsen af rigsretssagen er USA's præsident blevet indviklet i en ny og gravalvorlig sex-skandale.
Denne gang er der ikke tale om utvungen sex eller sex-chikane. Anklagen går på voldtægt. Onsdag aften sendte tv-stationen NBC et interview med hulkende 56-årige Juanita Broaddrick, direktør for et ældrehjem, som må have chokeret mere end 10 mio. seere.
I udsendelsen beskrev hun et møde for 21 år siden med Arkansas' daværende justitsminister Bill Clinton. Under et besøg i statens hovedstad Little Rock havde hun lagt besked på Clintons kontor - om de, som aftalt, kunne træffes i en kaffebar på hendes hotel og diskutere ældrehjem? Justitsministeren ringede tilbage og foreslog hendes værelse - angiveligt for at undgå pressens opmærksomhed.
I samme øjeblik Clinton trådte ind, forsøgte han at tiltvinge sig et mundkys. "Jeg var chokeret og skubbede ham væk, han prøvede igen, bed mig hårdt i overlæben og tvang mig ned på sengen. Jeg var bange og forsøgte at slippe væk, men han ville ikke lytte."
Broaddrick: "Jeg følte mig voldtaget, men opgav til sidst at gøre modstand, fordi jeg var panikslagen. Han var en afskyelig og frygtelig person."
En veninde fandt hende efter eget vidneudsagn liggende i sin seng helt opløst af gråd og med en opsvulmet overlæbe. Kort efter fortalte Juanita sin kæreste og senere ægtemand om den traumatiske oplevelse, og som det ofte er tilfældet med voldtægtsforbrydelser, var der ingen vidner.
"Ingen ville have troet på mig. Jeg prøvede at glemme det og fik skyldsfølelser. Jeg havde jo ledt ham ind på mit værelse..."

Kendt siden 1992
Hvorfor kommer denne gruopvækkende beskrivelse af Bill Clinton som et seksuelt rovdyr først frem nu? Sandheden er, at historien har været kendt af en begrænset kreds siden 1992, da en Clinton-modstander kontaktede Broaddrick og bad hende om spytte ud. Det afviste hun.
I 1997 hørte Paula Jones' sagførere om hende, men Det Hvide Hus fik nys om sagen og bad Broaddricks sagfører om få hende til at underskrive et dokument, hvori hun kaldte beskyldningen "usand."
"Jeg ønskede ikke at slæbe min familie gennem en skandale," sagde hun til NBC.
Så begyndte henvendelserne fra pressen. Sidste forår kom der et opkald fra særanklager Kenneth Starrs kontor og hun besluttede, at det ville være uklogt at lyve under et politiforhør. Starr fik historien om voldtægt i hus, men beskyldningen kunne ikke uden videre bevises, og den havde ikke direkte relevans til Lewinsky-affæren og anklagepunkterne i rigsretssagen.
I slutningen af sidste år svirrede rygterne på Internettet. Så i december besluttede NBC at forfølge sagen og optog for en måned siden et interview med Juanita Broaddrick.
"Vi skulle checke alle påstande," svarer NBC's nyhedsdirektør Andrew Lack til spørgsmålet om, hvorfor det ikke blev sendt under rigsretssagen.
Hvorfor ventede Broaddrick så lang tid? "Jeg var ikke modig nok til at tale offentligt om den mest forfærdende oplevelse i mit liv. Men til sidst kunne jeg ikke holde mig tilbage, sandheden skulle frem."
"Påstanden er aldeles urigtig," siger præsidentens sagfører David Kendall. Clinton: "Jeg har intet at tilføje."
Déjà vu?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu