Læsetid: 1 min.

Filmstøtte fremtidssikres

25. februar 1999

I går sluttede et flertal af partierne i Folketinget op om en flerårig aftale om filmstøtte

FILMSTØTTE
Et bredt flertal blandt Folketingets partier besluttede i går at sikre støtten til dansk film over en firårig periode. Støttekronerne vil desuden vokse fra de 260 mio. kr., der er afsat i finansloven for 1999, til 350 mio. kr. i år 2002.
"Der er nu enighed mellem regeringen, SF, Enhedslisten, CD, Venstre og De Konservative om at slutte op om den filmpolitiske satsning, der ligger i den handlingsplan, Filminstituttet kom med. Så det er en glædens dag - ikke alene for dansk film, men også for publikum," siger Ole Sohn, der er SF's kulturpolitiske ordfører til Information.
"Ideen er, at det hele skal evalueres i år 2001, for at se, hvordan det er gået med de penge og for at vi kan være på forkant," forklarer han.

V ændrede mening
Allerede med årets finanslov fik filmen tilført 50 mio. ekstra støttekroner, men Venstre bremsede på det tidspunkt for en flerårig aftale. Alligevel valgte partiet i går at slutte op om en aftale, der rækker helt frem til år 2002.
"Når vi gik med, var det fordi, jeg til gengæld fik sikret, at der bliver foretaget en analyse af Filminstituttets organisationer, for det, der i særlig grad bekymrer mig, er, at det ikke ser ud til, at Filminstituttet har haft succes til at placere sig stærkt og godt i filmverdenen," siger Venstres kulturpolitiske ordfører, Esther Larsen.
"Principielt er jeg betænkelig ved at lave flerårige aftaler, for når finansministeren melder ud, at der nok bliver et økonomisk indgreb i forbindelse med næste års finanslov, så er det jo de andre kulturområder, der kommer til at bære en eventuel reduktion," forklarer hun.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu