Læsetid: 2 min.

K'nyt

9. februar 1999

Svensk filmregn i Göteborg
*Afslutningen af Göteborg Film Festival blev en svensk filmregn. Christer Engbergs Lusten till ett Liv om et rockband fra 70'ernes Luleå på kaotisk turné til Narvik fik den nordiske filmpris på 100.000 SKK. Den svenske filmfotograf Peter Mokrosinski vandt prisen for bedste foto for Daniel Alfredsons Straydogs og blev også tildelt prisen som årets filmfotograf. Uden for konkurrencen kårede det svenske filmkritikerforbund Lukas Moodyssons Fucking Åmål til årets film. Fucking Åmål er Sveriges bud på en Oscar-nominering og kan nydes i danske biografer fra d. 5. marts.

Cartier-Bresson på Louisiana
*Fra den 20. februar til 6. juni viser Louisiana ved Humlebæk en stor udstilling af Henri Cartier-Bresson, én af århundredets betydeligste fotografer. Europæere hedder udstillingen, der opsummerer Cartier-Bressons virke fra 30'rne til i dag. Europæere er tilegnet hans venner, der blev deporteret - og døde - i koncentrationslejren Buchenwald. Det gør udstillingen, der består af 185 sort-hvide fotografier, opdelt efter lande, ved at tegne et billede af et fredfyldt humanistisk kontinent, en klar modsætning til Anden Verdenskrig.

Dramadebut for ung skuespiller
*Den 26-årige skuespiller Nicolas Bro debuterer som dramatiker, når hans stykke Natsværmer på fredag får premiere på Pakhus 11 i København. Nicolas Bro blev uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i sommer og har sideløbende med sin uddannelse skrevet dramatiske tekster. Christoffer Bredal er instruktør på Natsværmer, der blandt andet har Andrea Vagn Jensen på rollelisten. Mia Stensgaard er scenograf.
Handlingen foregår i en surrealistisk verden med temaer, der trækker linier til både græske tragedier og moderne surrealisme.

Samtaler om tro og religion
*I KafCafeens række af søndagssamtaler om tro og religion kan man den 14. februar kl. 16 overvære en debat mellem repræsentanter for jødedom, islam og kristendom. Overrabiner Bent Lexner, Imam Abdul Wahid Pedersen og professor i kristen dogmatik Theodor Jørgensen debatterer om religiøse begreber og aktuelle emner som aktiv dødshjælp, abort, homoseksualitet og parforhold.

Solformørkelse, Ørsted og Everest
*Århundredets sidste solformørkelse, Ørsted - Danmarks første satellit og Oplevelser på Everest er nogle af de Omnimax-film Tycho Brahe Planetariet i København kan byde på i februar. Solformørkelsen tager planetariets direktør, Bjørn Franck Jørgensen sig af den 13. februar, det er bjergbestiger Lene Gammelgaard, der fortæller om farerne på Everest den 15. februar, mens det er den videnskabelige leder for Ørsted-satellitten Torsten Neubert, der søndag den 14. februar beretter om denne. Så er spørgsmålet, om man har nået at få den i omløb inden. Alle foredrag og -visninger starter klokken 16.

Nye navne til Roskilde
*Amerikanske Mercury Rev og de splitternøgne damer Barenaked Ladies fra Canada, har sagt ja til at spille på Roskilde Festivalen til sommer. Desuden har amerikansk rockmusiks enfant terrible Marilyn Manson meldt sin ankomst sammen med en række af interessante navne fra den yngre del af den internationale musikscene, bl.a. Cibo Matto fra Japan, Jewel fra Canada samt de tre britiske navne Divine Comedy, Faithless og technogiganterne Chemical
Brothers.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her