Læsetid: 2 min.

K'NYT

5. februar 1999

Rialto Teatret reddet
*Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) garanterede onsdag det lukningstruede Frederiksberg-teater Rialtos eksistens. Medmindre Frederiksberg Kommune vil overtage det lille teater, forbliver Rialto under Det Storkøbenhavnske Teaterfællesskab (DST), hvorfra det har været truet med eksklusion, ifølge lovforslaget den 1. juli 2001. Teatret på Frederiksberg Rådhusplads modtager 3,7 millioner kroner i årligt tilskud fra DST. Rialtos skæbne blev afgjort i forbindelse med Folketingets førstebehandling af kulturministerens forslag om en revision af teaterloven. Selv om ændringerne af loven især har til hensigt at skabe mere dynamik i hovedstadens teaterliv (færre 'sikre' numre på bredeste fællesnævner), og skabe en mere strømlinet teaterstruktur, kom store dele af debatten til at handle om Rialtos overlevelse. Socialdemokratiet, Venstre, konservative og SF talte alle for teatrets bevarelse. Elsebeth Gerner Nielsen vil snarest kontakte Frederiksberg Kommune for at høre, om den vil overtage Rialto. Borgmester John Winther (K) har dog tidligere ikke lagt skjul på, at hans kommune helst vil være fri, og at teatret bør forblive under den storkøbenhavnske landsdelsscene. Rialtos chef, Anders Ahnfelt-Rønne, der fulgte debatten i Folketinget kommenterede: "Vi har lagt champagnen på køl."

Dementi af et dementi
*Forleden bragte vi under K-nyt en notits om, at billedkunstneren Bjørn Nørgaard havde følt sig foranlediget til at dementere et interview med ham, som dagbladet Ekstra Bladet havde bragt i forbindelse med en artikelserie om administrationen af moderne kunst. I en pressemeddelelse skrev han, at han slet ikke var blevet interviewet. Dette har fået en af bladets chefredaktører, Claes Kastholm Hansen, til at dementere Nørgaards dementi i gårsdagens udgave under overskriften: "Bjørn Nørgaard lyver." Og sådan gik den dag i kunstkampagnens tid.

Tilbage til begyndelsen
*Informations anmelder Knud Peder Jensen udgiver i foråret en bog på forlaget Hovedland. Bogen handler om Jensens erindringer fra sin opvækst på landet, sat i gang af, at han sidste år sammen med sin familie slog sig ned på et husmandssted på Fur i Limfjorden. Knud Peder Jensen skal ifølge forlaget være den eneste, der nogen sinde har fået sit speciale, Nåden og skammen, trykt som skønlitteratur. Klaus Rifbjerg antog det i sin tid på Gyldendal. Den nye bog hedder I begyndelsen var landet.

Nordlys i radioen fire gange årligt
*Den unge kvartet Nordlys, der kun har godt ét år på bagen, har skrevet kontrakt med Danmarks Radios P2 om optagelse af mindst fire koncerter årligt. Nordlys kan opleves på søndag klokken 14 i Radiohusets studie 2 med blandt andet flere uropførelser.

V. S. Naipauls ambivalente start
*Den Trinidad-fødte britiske forfatter V. S. Naipaul beretter i det seneste nummer af The New York Review of Books om sin ambivalente start som forfatter. Han var kun elleve, da han besluttede sig for at blive det, men hvordan han skulle føre beslutningen ud i livet stod mere tåget for ham. Naipaul var vældig glad for fyldepen, blæk og nydelige skrivehæfter, men han følte intet behov for at skrive noget i dem. Læsning interesserede ham heller ikke - bortset fra en billig børnebog på tykt papir om Æsops fabler, samt en bind af H. C. Andersens eventyr. Siden kom han efter det med bøger som Ankomstens gåde, Ved en krumning på floden, Indien og Blandt de rettroende.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her