Læsetid: 2 min.

K'NYT

20. februar 1999

Eliasson taler i Stockholm
*Olafur Eliasson, islandsk født, herboende kunstner, taler i dag i Hörsalen på Konstakademien i Stockholm. Eliasson repræsenterede sidste år Danmark ved biennalen i Sao Paulo, hvor cirka en million besøgende så hans isprojekt. Ved biennalen i Berlin sidste år var Eliasson ligeledes Danmarks repræsentant med en ventilator, der fremkaldte en brise på et forfaldent postkontor. Materialerne var luft og vand. Mere opsigt vakte et andet projekt, hvor Eliasson farvede en del af Spreefloden selvlysende grøn med farvestoffet uranin. Olafur Eliasson fremviser dele af sin produktion og forklarer sine hensigter, når han går på talerstolen kl. 16 som led i Konstakademiens foredragsserie Artists Talk.

Ruiner af kroppe på Glyptoteket
*Ny Carlsberg Glyptotek viser fra 25. februar seks nye værker af billedhuggeren Jørgen Haugen Sørensen (f.1934). Udstillingen med titlen Jeg mener - jeg ser vil blive vist i Niobidesalen og rummer seks store figurer udført i stentøj. Figurerne er alle menneskekroppe i forskellige stillingsmotiver, der præsenterer skulpturen som en fremtoning, der befinder sig et sted mellem krop og ruin.

Andersons klar med nyt projekt
*Den amerikanske performancekunstner Laurie Anderson, kvinden der taler smukkere end de fleste synger, har netop annonceret sit næste projekt. Der er premiere i Dallas den 29. april på Moby Dick, bygget over Melvilles berømte roman. Rygterne taler om en forestilling i Barbican Centre i London i løbet af juli. Så måske skal man til at planlægge sin sommerferie efter nye kriterier denne gang.

Reklamefrit børneweb
*DR Online forsøger med det netop åbnede websted Online (www.dr.dk/online) at overføre kvaliteten fra DR's børne og ungdoms-programmer til Internettet. Onlines indhold skabes på Internettets præmisser men spiller sammen med DR's børneprogrammer på både radio og tv. Med indbyggede spil og interaktivitet er det tanken, at børnene skal medvirke til webrummets videre udvikling, og en særlig side for piger skal modvirke drengenes online-dominans.

Ny radio comedy på P3
*"P3 flytter sin humoristiske sans til prime time," hedder det i pressemeddelelsen for radio comedy serien Singletons, som DR søsætter på mandag. Klokken otte om morgenen og igen klokken lidt i fem kan lytterne følge tre frustrerede unges livtag med livets store spørgsmål,
f. eks: Hvordan finder man en kæreste? Hvilket feriemål er mest trendy, Thailand eller Bornholm? Kan man have en døv rengøringshjælp?
Comedy serien, der er skrevet af Lars Mering, Anne-Marie Olsen og Ole Meldgård beskrives som "mere fis end satire i klassisk form," er et forsøg på at bryde traditionen for satirisk radiohumor på P3.

Nyt syn på pyramider
*Keopspyramidens arkitekt besad en viden, der normalt tilskrives de langt senere grækere. Det hævder arkitekten Rune Fink Isaksen, som på baggrund af undersøgelser af pyramidens mål har skrevet en bog med nye bud på pyramidens gåder. Isaksens målinger bekræfter den teori, at ægypterne kendte den matematiske faktor og jordens omkreds. I bogen, der udkommer i dag på forlaget Cirklen, viser forfatteren ydermere, at cirklens kvadratur er udtrykt i Keops pyramiden, på måder, der ikke er tilfældige. Dermed går Isaksen imod gængse opfattelser blandt ægyptologer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her