Læsetid: 2 min.

K'nyt

16. februar 1999

Kisser & Søren topper toppen
*Normalt bringer Inf. ikke dansktoplisten, men i denne uge gør vi en undtagelse af hensyn til de af vore læsere, der måtte være i et afhængighedsforhold til genren samt til skræk og advarsel for andre. Her er de populæreste melodier i uge 6:
1. Kisser & Søren: Pyt med det (1)
2. Kim & Hallo: Tak for hver en dag (3)
3. Pop 4: Når livet går på hæld (2)
4. Flemming Antony: Lad os tænde et lys (6)
5. Lis & Per: Alle disse år (5)
6. 2 Danes: Leende, smilende øjne (4)
7. Bent Vigg + N. & P. Andersen: Danmarks største kor (9)
8. Dræsinebanden: Fru Jensen fra Istedgade (NY)
9. Tina Siel: Når du ta'r mig i din favn (8)
10. Olsen Bandet: Kuppet over alle kup (NY)
Ugens boblere:
11. Milles og Anne Herdorf: Vi 2
12. Country Expressen: Kald det bare kærlighed
13. Kim Schwartz: Danmark mit sted
14. Bjørn & Okay: Røde læber skal man kysse
Ugens farvel:
11. Natasja: Hop ud i det blå (10)
12. A La Carte dansband: Når det summer af sol og sommer (0)
13. Ivan Johnsen: To sekunder (0)
14. Lene Siel: Lys og varme (7)

Nyt kritik med fænomenologi
*Tidsskriftet Kritik, der er redigeret af Frederik Stjernfelt og Nils Gunder Hansen, har et nyt nummer på vej med fænomenologi som tema. Bortset fra at være velegnet i forbindelse med en spiritusprøve er ordet en disciplin inden for videnskabsteorien, noget med - siger ordbogen - at beskrive fænomener uden at forsøge at forklare dem. I nummeret, der udkommer onsdag i næste uge, behandler man bl.a. det fænomen "at skifte mening", og blandt skribenterne er Nicholson Baker, Søren Harnow Klausen, Dan Zahavi, Michel Henry og Per Aaage Brandt. 100 kr. i løssalg, 480 for et årsabonnement. Gyldendal udgiver.

Pris til Nørregaard-Nielsen
*Turistforeningen for Silkeborg og Gjern uddeler på lørdag for 25. gang sin initiativpris, der denne gang går til direktøren for Ny Carlsbergsfondet, Hans Edvard Nørregaard-Nielsen. Denne har nemlig været en ledende kraft i opbygningen af KunstCenter Silkeborg Bad, ligesom han gjorde en særlig indsats omkring åbningsudstillingen Fuglefri - og dermed medvirket til at "gennemføre udstillinger af internationalt format", som det hedder i motiveringen.

Brovst om Aakjærs kusine
*Forfatteren Bjarne Nielsen brovst, der i bøger har interesseret sig meget for digteren Jeppe Aakjær og nærmeste omegn, har for anden gang 'kastet sig over' kusinen, Elise Jensen, der samtidig er Nielsens egen oldemor. Bogen Jeppe Aakjær og en kusine fra 1985 er blevet forsynet med nye oplysninger og nye, gamle fotografier. Den genudgives af Poul Kristensens Forlag i Herning (168 kr.) og fortæller ikke blot om kusinen, men også om almuens hårde liv i 1880'ernes og 90'ernes Danmark.

Fyringer på vej i DBK
*Gyldendals seneste opkøb af andre forlag, bl.a. Rosinante, samt Bonniers beslutning om selv at distribuere fra egne forlag, rammer DBK-distribution i Haslev, der f.eks. har været vant til at distribuere Munksgaard-gruppens bøger (og altså dermed bl.a. Rosinantes) samt bl.a. det nue Bonnier-ejede forlag, Lindhardt & Ringhofs bøger. En fyringsrunde er formentlig uundgåelig skriver bladet Bogmarkedet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her