Læsetid: 2 min.

K'nyt

13. februar 1999

Dante´rne planlægger evakuering
*Teaterchefer under Det Storkøbenhavnske Teaterfællesskab kan efter reglerne kun sidde i to gange fire år. Derfor planlægger ensemblet på Dr. Dantes Aveny at rømme teatret i år 2001, når Nikolaj Cederholms kontrakt udløber. Det oplyser Berlingske Tidende, som også kan fortælle, at man endnu ikke ved, hvor man vil flytte hen. Men Østre Gasværk, hvor Lars Kaalund - selv tidligere Dante-skuespiller - kunne være en mulighed. "Vi laver teater for dem, som ikke troede, de kunne li' teater," siger Cederholm og tilføjer: "Vi spiller kun stykker, som handler om os og vores tid."

Fluxus-værker udstilles i Arken
*Det danske publikum kan fejre et gensyn med den såkaldte fluxus-kunst, når fluxus-værker fra denne kunstneriske bevægelse fra i morgen til 15. april udstilles på museet Arken syd for København. En af kuratorerne er René Block, der er kunstnerisk leder på Fridericianum i Kassel, som lægger lokaler til "Documenta", den internationale udstilling for samtidskunst. Det var Blocks samling på 500 fluxusværker, Allis Helleland på Statens Museums for Kunst ikke ville vide af, da hun i 1994 opsagde en aftale om deponering, som hendes forgænger, Villads Villadsen, havde indgået.

Oscar-film vises på TV 2
*Danske tv-seere kan i næste uge ved selvsyn se, hvorfor de to danske kortfilm Når livet går sin vej og Valgaften er blevet nomineret til hver en Oscar. Filmene er produceret i samarbejde eller med støtte fra TV 2, der viser dem henholdvis mandag og onsdag. TV 2 viser også selve Oscar-uddelingen direkte natten mellem søndag den 21. marts og 22. marts, oplyser TV 2 Nyt.

Illustratorpris til Birde Poulsen
*Tegneren Birde Poulsen får Kulturministeriets Illustratorpris 1998. Birde Poulsen modtager prisen på 30.000 kr. for illustrationer til bøgerne Mærkelige dyr, Kejseren af Kinesiens land og Evelyn med de smukke øjne, oplyser Kulturministeriets Illustratorprisudvalg. Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen overrækker prisen fredag i Zoologisk Have i København. At Birde Poulsen skal modtage prisen i Zoologisk have er ikke tilfældigt, for hun viser i sine tegninger en stor kærlighed til dyr. Foruden prisen til Birde
Poulsen modtager Hanne Bartholin, Lisbeth Eugenie Christensen, Helle Vibeke Jensen, Søren Jessen og Tine Modeweg-Hansen hædrende omtale for deres illustrationer. Tegnere som Ib Spang Olsen og Roald Als er tidligere modtagere af illustratorprisen, der uddeles for 20. gang.

Konkurrence om webteater
*På mandag præsenterer kunstnergruppen Dansk Hörfilm på webadressen WWW.WEBDRAMA.DK en konkurrence, der går ud på at skabe ultrakorte, interaktive fortællinger i lyd og billede på Internettet. WWW.WEBDRAMA.DK er tænkt som et laboratorium og udstillingsvindue for internet-baserede multimediefortællinger. Konkurrencen, som er støttet økonomisk af bl. a. Kulturministeriets Udviklingsfond og Statens Musikråd, har to kategorier: En manuskriptkonkurrence, og en konkurrence om at lave færdige multimedie webdrama-produktioner. Dansk hörfilm, der består af cand.mag. i film- og medievidenskab Morten Dürr, komponist og lyddesigner Hans Sydow samt design-studerende Niels Clausen Stuck, blev stiftet i 1995 som produktionsgruppe for eksperimenterende lyd og har bl. a. stået bag Kulturby-projektet Lydlaboratoriet, som producerede værker til bla. LYD/GALLERI på Rådhuspladsen i København.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her