Læsetid: 2 min.

nK'NYT

26. februar 1999

Ingen jubel over Korch-serie
*Den ny Morten Korch-serie får en blandet modtagelse i de landsdækkende dagblade. Politiken kalder det første afsnit, En Sigøjner Kommer Til Dale for "Den ny ligegyldighed", hvor det hverken lykkes at "vriste hidtil ukendte kvaliteter ud af Morten Korchs romaner eller kreere det oprørende kulørte skræmmebillede af sentimental dansk folkelighed, som kunne forarge de bekymrede i finkulturens elfenbenstårn." Ekstra Bladet havde samlet et panel af seks unge, der var enige om, at der hverken var fornyelse eller nyfortolkning at spore i afsnittet, mens bladets anmelder gav serien fem ud af seks mulige stjerner. De resterende dagblade vurderede serien jævnt. "Det er ikke stor kunst, men det er fremragende seriehåndværk," skrev Aktuelt, mens Berlingske Tidende brugte ordene "solid og traditionel folkelig underholdning."

Sangerinder løb med grammy'erne
*Årest amerikanske Grammyfest stod i kvindens tegn i år. Den 23-årige hip-hop-stjerne Lauryn Hill løb med hele fire grammy'er, herunder titlen som årets nye navn, mens prisen for årets lp gik til Celine Dion, der også blev årets pop-sangerinde. Sheryl Crow løb med grammy'en for det bedste rock album, og den nu 40-årige Madonna høstede hele tre grammy'er - heriblandt prisen for bedste pop-album. Alanis Morissette snuppede hæderen som den bedste kvindelige rock-vokal. Titlen som bedste mandlige rock-vokal gik til Lenny Kravitz, mens Eric Clapton tog grammy'en som bedste mandlige pop sanger. Grammy'en for bedste pop-band gik til The Brian Setzer Orchestra, mens den tilsvarende titel for bedste rock gruppe gik til Aerosmith.

Pris til dansk dokumentar
*DR-dokumentarprogrammet Operation Hvidvask modtog onsdag Fyrst Rainiers Specialpris på en international tv-festival i Monte Carlo, skriver Ritzau. Prisen gives blandt andet for bevarelse af naturen og kampen mod forurening. Operation Hvidvask er tilrettelagt af Poul Erik Heilbuth og Frank Hvilsom fra DR TV's dokumentarafdeling. Programmet handler om, hvordan Scandlines' asbestfyldte færger ophugges på indiske strande under ekstremt sundhedsskadelige forhold. Miljøminister Svend Auken har efter programmet anmeldt Scandlines, og EU overvejer nu et forbud mod eksport af skibe til ophugning.

Vinterberg i kortfilmjury i Cannes
*Thomas Vinterberg kan kalde sig for 'formand for kortfilmjuryen', når Filmfestivalen i Cannes for 52. gang løber af stablen den 12. maj. Det blev i går offentliggjort i en pressemeddelelse fra festivalens ledelse sammen med navnet på formanden for hovedjuryen. Det hverv vil år blive varetaget af den canadiske filminstruktør, David Cronenberg, der bl.a. har modtaget Juryens Pris for sin film Crash ved festivalen i 1996.

Fuldmånekoncert i Tryllehaven
*Her er et godt tilbud til romantiske sjæle: Tirsdag den 2. marts vil der flyde fri improviseret musik fra Tryllehaven i Vanløse. Koncerten, der begynder kl. 21, er den første af en række fuldmånekoncerter med eksperimentelle musikperformances. Ved denne første koncert kan man bl.a. høre musikerne Carl Bergstrøm-Nielsen og Felix Becker. Entre: 30 kr.

Det var ikke Vega selv
*Vi skrev (24.2.), at Vega på Vesterbro har inviteret til en mulitkunstnerisk weekend 20.-21. marts. Vegas kælder danner ramme, men Vega står ikke selv for arrangementet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her